Ξεκίνησε η «επιχείρηση Ελευθερία» στο “Αχιλλοπούλειο”

Ξεκίνησε η «επιχείρηση Ελευθερία» στο “Αχιλλοπούλειο”

Τι δήλωσε η νοσηλεύτρια που εμβολιάστηκε πρώτη

Ξεκίνησε η «επιχείρηση Ελευθερία» στο “Αχιλλοπούλειο”.Με χαμόγελα κάτω από τις μάσκες ξεκίνησαν σήμερα, στις 8:30 το πρωί, οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρώτη εμβολιάστηκε η νοσηλεύτρια Ευαγγελία Ζυγούλη η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της “μάχης”, παρέχοντας πολύτιμες υπηρεσίες στους ασθενείς που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ covid και στους θαλάμους αρνητικής πίεσης του “Αχιλλοπούλειου”.

“Το οφείλω ως μάνα στα παιδιά μου, ως κόρη στους γονείς μου και ως νοσηλεύτρια στους ασθενείς μου”, δήλωσε η κ. Ζυγούλη.

Αμέσως μετά εμβολιάσθηκαν η διευθύντρια της ΜΕΘ κ. Αντιγόνη Καραθάνου, ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών κ. Παύλος Μαλινδρέτος και ο γιατρός Μιχάλης Μεϊκόπουλος. Σε δηλώσεις τους τόνισαν ότι η διαδικασία είναι εύκολη και ανώδυνη, επισημαίνοντας ότι είναι είναι άδικο οι άνθρωποι που φοβούνται να μην το κάνουν το εμβόλιο, έχοντας στο μυαλό τους πράγματα που δεν ισχύουν.

Η πρώτη δόση των εμβολίων για να ξεκινήσει η επιχείρηση «Ελευθερία», παραλήφθηκε χθες το μεσημέρι και κάθε τέσσερις ημέρες προβλέπεται «εφοδιασμός» με εμβόλια από τη φαρμακαποθήκη της Καρδίτσας.
Συγκεκριμένα, ένα μικρό κουτί, με 75 φιαλίδια του εμβολίου της Pfizer παραδόθηκαν χθες το μεσημέρι στις 12.46 στον φαρμακοποιό του Νοσοκομείο του Βόλου κ. Αναγνώστου. Το πολύτιμο φορτίο «ελευθερίας» για το προσωπικό του Νοσοκομείου, που δίνει «φως» σε έναν Νομό που μετρά 120 θανάτους από κορωνοϊό, φυλάσσεται σε ψυγείο του φαρμακείου στους -70 βαθμούς κελσίου. Το κάθε φιαλίδιο «δίνει «πέντε» δόσεις και το Νοσοκομείο θα προμηθεύεται εμβόλια κάθε τέσσερις ημέρες.

«Θα ήταν ψέμα εάν έλεγα πως δεν υπήρξε συγκίνηση. Σε όλη την Ελλάδα χάσαμε χιλιάδες ανθρώπους, έχουμε τόσους ασθενείς, μολύνεται το προσωπικό μέσα στη «μάχη». Ένα τόσο μικρό κουτί, μας έδωσε χιλιάδες ελπίδες», δήλωσε ο διοικητής του Νοσοκομείου κ. Ντόκος.

Σε καθημερινή βάση και σε δύο βάρδιες θα εμβολιάζονται 50 άτομα στο Νοσοκομείο του Βόλου – αποκλειστικά και μόνο εργαζόμενοι – ενώ έντεκα άτομα θα έχουν την ευθύνη των εμβολιασμών σε δύο χώρους δίπλα από το παιδιατρικό ιατρείο.

Η διαδικασία του πρώτου «κύματος» εμβολιασμού για το προσωπικό θα ολοκληρωθεί σε μια εβδομάδα.
Σε σύνολο 1011 εργαζομένων στο «Αχιλλοπούλειο» (γιατροί, επικουρικοί, συμβασιούχοι, νοσηλευτικό προσωπικό, διοικητικοί υπάλληλοι, τεχνικό προσωπικό ιδιωτικών συνεργείων κλ.π.), δήλωσαν συμμετοχή στους εμβολιασμούς 428 άτομα, δηλαδή ποσοστό λίγο μεγαλύτερο από 40%, που σημαίνει ότι το υπόλοιπο 60% αρνείται να εμβολιαστεί. Από τους 214 γιατρούς του Νοσοκομείου Βόλου (μόνιμους, επικουρικούς, ειδικευόμενους), επιθυμούν να εμβολιαστούν οι 147, δηλαδή ποσοστό 68,69%.


Ειδικότερα, από τους 107 μόνιμους γιατρούς, δήλωσαν συμμετοχή οι 73 (68,22%), από τους 86 ειδικευόμενους οι 62 (72,94%), από τους 18 επικουρικούς οι 9 (50%) και από του 214 νοσηλευτές οι 89 (41,59%).

Στην ίδια κατηγορία