Βόλος: Mόνος στη ζωή, μόνος και στο θάνατο 47χρονος

νεκρός 47χρονος

Χτυπημένος σκληρά από την μοίρα

Μόνος στη ζωή μόνος και στο θάνατο έζησε και πέθανε ένας 47χρονος με ειδικές ανάγκες, ο οποίος ζούσε στην συνοικία του Χρυσοχοΐδη Βόλου.

Ζούσε μόνος του μέσα στους τέσσερις τοίχους ενός σπιτιού στη συνοικία του Χρυσοχοΐδη Βόλου. Νέος άνθρωπος, χτυπημένος ωστόσο από τη μοίρα, που του έστειλε πολλά προβλήματα υγείας.

Πάλεψε με αυτά χρόνια, αλλά η μοίρα στάθηκε πάλι σκληρή απέναντί του. Τον έστειλε στον άλλο κόσμο, μόνο, σαν να ήθελε να του δώσει το τελευταίο χτύπημα…

Ένας 47χρονος, άτομο με ειδικές ανάγκες, βρέθηκε προχθές τη νύχτα νεκρός σπίτι του, αφού οι φίλοι του προσπαθούσαν να τον βρουν ώρες ολόκληρες, χωρίς να τα καταφέρουν.

Τη νύχτα της Πέμπτης το κουδούνι του τηλεφώνου χτυπούσε ασταμάτητα, αλλά κανένας δεν απαντούσε.

Στην άλλη άκρη της γραμμής ένας φίλος του 47χρονου προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί του, για να μάθει τι κάνει, πώς είναι και να του πει τα χρόνια πολλά.


Ο 47χρονος ωστόσο δεν απαντούσε, καθώς ο χάρος είχε προλάβει να τον πάρει. Ο φίλος του έσπευσε στο σπίτι του, κάλεσε και την Αστυνομία, καθώς και το ΕΚΑΒ, για να βρουν τον 47χρονο νεκρό και μάλιστα, σύμφωνα με ιατρική πηγή σε ακαμψία, γεγονός που σημαίνει, ότι είχε τουλάχιστον ένα 24ωρο, που είχε «φύγει»…

Το σπίτι του άτυχου νέου σε όχι καλή κατάσταση, σύμφωνα με μαρτυρίες, καθώς τα προβλήματα της υγείας του τον εμπόδιζαν να έχει ένα καλύτερο επίπεδο διαβίωσης. Ζούσε μόνος του, καθώς οι συγγενείς του εργάζονται ξενιτεμένοι στη Γερμανία.

Όταν μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Βόλου, απλά οι γιατροί διαπίστωσαν και βεβαίωσαν τον θάνατό του, που φέρεται να επήλθε από ανακοπή καρδιάς.

Η πανδημία φαίνεται πως είχε επιδεινώσει την κατάσταση του 47χρονου, καθώς οι φίλοι του μάλλον απέφευγαν να του κάνουν παρέα, για να μην τυχόν του μεταδώσουν τον κορωνοϊό.

Άλλωστε η πανδημία έχει κυριολεκτικά τσακίσει κάθε έννοια κοινωνικοποίησης.

Κλεισμένοι σε τέσσερις τοίχους, απομονωμένοι από τον κόσμο, για να μην κολλήσουν το «κακό» και χάσουν τη ζωή τους, είναι αυτές τις ημέρες χιλιάδες συμπολίτες.

Ούτε μια έξοδο στη γειτονιά, μια κουβέντα με τον φίλο, μια ανάμνηση από τα παλιά…

Ούτε καν επαφή με τους συγγενείς, τους φίλους και μια ζεστή αγκαλιά, ένα χάδι. Τίποτε. Ο κορωνοϊός τα κατέστρεψε κι αυτά… Ο 47χρονος είναι ένα από τα πολλά θύματα της μοναξιάς του θανάτου. Αυτές τις ημέρες που είμαστε κλεισμένοι στο σπίτι, που περιορίσαμε τις δραστηριότητές μας, υπάρχουν και κάποιοι που πεθαίνουν μόνοι, όπως ο 47χρονος.

Που θα ταφούν μόνοι, χωρίς συγγενείς και φίλους, στα γρήγορα, γιατί το «κακό» παραμονεύει.

Γιατί η πανδημία επιβάλλει ακόμη και πώς θα χαιρετήσουμε τους νεκρούς μας.


Δυστυχώς, ο κορωνοϊός κλέβει ζωές, αλλά και συναισθήματα. Οι γάμοι, οι βαφτίσεις, άλλες χαρούμενες κοινωνικές εκδηλώσεις μπορούν να αναβληθούν για μια καλύτερη εποχή.

Όμως, οι κηδείες, οι ταφές δεν αναβάλλονται. Οι νεκροί δεν μπορούν να περιμένουν.

Γίνονται, αλλά γίνονται χωρίς τον αποχαιρετισμό συγγενών, φίλων και γνωστών.

Σύμφωνα με το αστυνομικό δελτίο, το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας αποκλείστηκε και διατάχθηκε νεκροψία-νεκροτομή, προκειμένου να διαπιστωθούν τα αίτια του θανάτου του 47χρονου, που έφυγε μόνος, έτσι όπως ζούσε.

Δείτε επίσης:

Νεκρός βρέθηκε στο σπίτι του 47χρονος στο Βόλο

Στην ίδια κατηγορία