Βόλος: Κανείς δεν εμφανίστηκε ακόμη για κατάθεση που αφορά στην «Κιβωτό του Κόσμου»

Νέα προκαταρκτική παρήγγειλε η Εισαγγελία, για την «Κιβωτό του Κόσμου»…

Νέα προκαταρκτική παρήγγειλε η Εισαγγελία, για την «Κιβωτό του Κόσμου» στον Βόλο, με αφορμή τις καταγγελίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας πανελλαδικά από πρώην τροφίμους που πέρασαν και από τον Βόλο, για ξυλοδαρμό, άσκηση σωματικής βίας κατά ανηλίκων και τιμωρίες στο «πράσινο κλουβί», ώστε να διαπιστωθεί αν έχει διαπραχθεί ποινικό αδίκημα.
Παρά τις αποκαλύψεις και τα στόματα που ανοίγουν σε Πανελλαδική κλίμακα, προς το παρόν στις αρχές του Βόλου (Εισαγγελία και Αστυνομία) κανείς δεν εμφανίστηκε για κατάθεση, άτομο που φιλοξενούνταν στη δομή, γονέας ή εργαζόμενος, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο το έργο εντοπισμού ανήλικων ή ενήλικων που πέρασαν και από τον Βόλο να εντοπιστούν για να καταθέσουν.
Η προκαταρτική έρευνα ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου που αναλαμβάνει να εντοπίσει τους πρώην και νυν τροφίμους του ιδρύματος που κατήγγειλαν διάφορα περιστατικά που γινόταν στον Βόλο, όπως και μια καταγγελία που έγινε στην Αθήνα για υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης ανήλικου παιδιού, που θα εξεταστεί αν έχει προέκταση και στον Βόλο.
Η προκαταρτική αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης σε βάθος για να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, ενώ η διερεύνηση στα οικονομικά της δομής είναι αντικείμενο της Οικονομικής Αστυνομίας που κάνει νέα έρευνα που αφορά όλες τις δομές της χώρας.
Ήδη σε εξέλιξη βρίσκονται δύο προκαταρκτικές έρευνες με αφορμή τις καταγγελίες του πρώην εργαζόμενου Χρ. Χλίτσιου και για τις λεκτικές και σωματικές κακοποιήσεις παιδιών στελέχους από την Αθήνα κατά τριών ανηλίκων, καθώς και άλλη μια έρευνα με αφορμή καταγγελία πρώην φιλοξενούμενου στο ίδρυμα για ξυλοδαρμό που έγινε στον Συνήγορο του Πολίτη.

Στην ίδια κατηγορία