Βόλος: Επιτέθηκε στη γυναίκα του με τσεκούρι – Οδηγήθηκε στη φυλακή

Στην γενική έξαρση που παρουσιάζουν οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έρχεται…

Στην γενική έξαρση που παρουσιάζουν οι υποθέσεις ενδοοικογενειακής βίας έρχεται να προστεθεί περιστατικό που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 3/12 εναντίον 35χρονης γυναίκας στο Βόλο, από τον εν διαστάσει σύζυγό της.

Όπως κατέθεσε η γυναίκα, ο 38χρονος κατέφθασε στο σπίτι όπου μένει εκείνη και τα τέσσερα ανήλικα παιδιά που έχουν μαζί, την έβρισε και απείλησε πως θα την σκοτώσει.

Οι δύο σύζυγοι είναι αλβανικής καταγωγής και βρίσκονται σε διάσταση εδώ και δύο χρόνια. Όπως δήλωσε η γυναίκα, δεν είναι η πρώτη βίαιη σκηνή που κάνει ο 38χρονος. Ο ίδιος στο παρελθόν την είχε χτυπήσει στο κεφάλι, ενώ άλλη φορά είχε στρέψει εναντίον της τσεκούρι με την μεγαλύτερη κόρη τους να συγκρατεί το οπλισμένο του χέρι τελευταία στιγμή. Έχει απασχολήσει πολλάκις τις αρχές για βίαιη συμπεριφορά.

Η 35χρονη έχει απευθυνθεί στο παρελθόν στον Ξενώνα Φιλοξενίας Κακοποιημένων Γυναικών ενώ έχει ξεκινήσει με τη συνήγορό της διαδικασία για ασφαλιστικά μέτρα εναντίον του 38χρονου.

«Δεν είχα προχωρήσει προηγουμένως σε καταγγελία γιατί τον συγχωρούσα για χάρη των παιδιών, όμως εξακολουθεί να έρχεται καθημερινά από το σπίτι, να είναι επιθετικός» εξήγησε η ίδια, ενώ συμπλήρωσε πως οι απειλές του συζύγου της δεν περιορίζονται σε κείνη, αλλά στρέφονται και στα μεγαλύτερα παιδιά τους. Ο 38χρονος είχε μάλιστα φτάσει σε σημείο να χτυπήσει και την 17χρονη πρωτότοκη κόρη τους, και όλα τα αδέρφια τον φοβούνται.

Η ανήλικη κοπέλα ήταν παρούσα στο ακροατήριο με δάκρυα στα μάτια, στηρίζοντας την μητέρα της.

Ο κατηγορούμενος στην απολογία του αρνήθηκε τις κατηγορίες της εξύβρισης και απειλής που του αποδόθηκαν για το καταγγελθέν περιστατικό, υποστηρίζοντας πως πήγε από το σπίτι χωρίς να παρεκτραπεί. Κατηγόρησε μάλιστα την 35χρονη πως τον κατήγγειλε γιατί ο ίδιος είχε εξωσυζυγική σχέση και τον «ζήλευε».

Ο 38χρονος έχει επικοινωνία μόνο με το μικρότερο από τα παιδιά τους, βρέφος 18 μηνών. Τα υπόλοιπα παιδιά δεν απαντούν ούτε σε τηλεφωνήματά του επειδή τα «εμποδίζει» η σύζυγός του, ισχυρίστηκε.

«Δεν απαντάμε γιατί μας βρίζεις και μας απειλείς» του απάντησε αγανακτισμένη η 17χρονη κόρη του.

Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο κατηγορίες και του επέβαλε ποινή φυλάκισης 21 μηνών χωρίς αναστολή. Διατηρεί όμως δικαίωμα έφεσης με ανασταλτικό χαρακτήρα, υπό τον όρο να μην πλησιάζει την 35χρονη και την οικία της σε απόσταση μικρότερη των 100μέτρων.

Επίσης, δεύτερος όρος είναι η επικοινωνία του με το μικρότερο παιδί να πραγματοποιείται μέσω συγγενικών προσώπων, με τον παππού ή την γιαγιά να το παραλαμβάνουν για να το φέρουν σε επαφή μαζί του, αφού η 17χρονη αρνήθηκε να αναλάβει αυτό το ρόλο.

Πηγή: thenewspaper.gr

Στην ίδια κατηγορία