Βόλος: «Έκλεψα για να αγοράσω πάνες για το μωρό μου»

Είπε ο 19χρονος, για την κλοπή 300 € από σπίτι ηλικιωμένης στις Αλυκές

Ελεύθεροι αφέθηκαν, μετά την έφεση που άσκησαν κατά της απόφασης του Αυτόφωρου Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βόλου δύο δράστες που κατηγορούνταν για κλοπή και άμεση συνέργεια σε κλοπή και καταδικάστηκαν σε φυλάκιση ενός έτους ο καθένας.
Δράστης της κλοπής ήταν ένας 19χρονος και συνεργός του ένας 46χρονος, οι οποίοι συνελήφθησαν μετά από καταδίωξη στις Μικροθήβες.


Το Σάββατο οι δύο δράστες πήγαν με αυτοκίνητο σε σπίτι ηλικιωμένης γυναίκας στις Αλυκές, για να πουλήσουν σεντόνια και κουβέρτες. Στο σπίτι μιας 83χρονης συγκεκριμένα, μπήκε ο 19χρονος, που έκλεψε από το πορτοφόλι της, ποσό 300 €, με τη μέθοδο της απασχόλησης.
Στη συνέχεια έφυγαν από το σημείο, κινητοποιήθηκε η Αστυνομία, ακινητοποιήθηκαν στις Μικροθήβες, στην κατοχή τους βρέθηκαν τα χρήματα που αποδόθηκαν στη γυναίκα.


Ο 19χρονος δήλωσε στο Δικαστήριο ότι πήγε να πουλήσει σεντόνια και κουβέρτες, είδε τα χρήματα και τα έκλεψε, προκειμένου να αγοράσει πάνες για το μωρό του.


Το Δικαστήριο τους καταδίκασε σε φυλάκιση 12 μηνών τον καθένα, με δικαίωμα έφεσης και χρηματική ποινή 100 ημερησίων μονάδων προς 1 € τη μονάδα, που αν δεν πληρώσουν θα εκτίσουν επιπλέον 60 μέρες φυλάκιση. Επίσης, αποφασίστηκε η μερική έκτιση ποινής τους για τρεις μήνες. Τελικά, οι δύο κατηγορούμενοι, αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς άσκησαν έφεση κατά της ποινής.

Πηγή:magnesianews.gr

Στην ίδια κατηγορία