Βόλος: Απατεώνας παρήγγειλε 280.000 μάσκες και δεν τις πλήρωσε ποτέ

μάσκες απατεώνας

Απατεώνας παρήγγειλε 280.000 μάσκες από εταιρεία και δεν τις πλήρωσε ποτέ.

Στο Βόλο διαδραματίστηκε μια απίστευτη ιστορία, καθώς απατεώνας παρήγγειλε 280.000 μάσκες από εταιρεία και δεν τις πλήρωσε ποτέ.

Απίστευτο θράσος έχει άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας που εξαπάτησε  δύο φορές την ίδια εταιρεία κάνοντας παραγγελία 280.000 χειρουργικές μάσκες.

  Ο απατεώνας τηλεφώνησε στις 3 Δεκεμβρίου σε μονοπρόσωπη εταιρεία που εδρεύει στον Βόλο.  Ο άνδρας συστήθηκε ως εκπρόσωπος της εταιρείας αλυσίδας τροφοδοσίας σούπερ μάρκετ με έδρα την Αθήνα. 

Τηλεφώνησε από κινητό και παρήγγειλε 150.000 χειρουργικές μάσκες έναντι του ποσού των 11.250 ευρώ.  Στις 9 Δεκεμβρίου ο ίδιος άνδρας απέστειλε email στην βολιώτικη εταιρεία με ψευδή απόδειξη κατάθεσης χρημάτων. Με αυτό τον τρόπο έπεισε τους υπεύθυνους της εταιρείας να στείλουν την παραγγελία. 

Τελικά η παραγγελία εστάλη σε αποθήκες μεταφορικής εταιρείας με έδρα την Αττική.  Τότε ο δράστης επικοινώνησε για δεύτερη φορά με την εταιρεία και παρήγγειλε άλλες 130.000 χειρουργικές μάσκες λέγοντάς τους ότι θα καταβάλει το ποσό των 9.750 ευρώ.

Και η δεύτερη παραγγελία στάλθηκε και η εταιρεία ζημιώθηκε με το ποσό των 21.000 ευρώ. 

Προανάκριση και έρευνες διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

Υπενθυμίζεται ότι στο Βόλο θύμα απάτης έπεσε ένας 48χρονος Αλβανός που «τσίμπησε» σε αγγελία για δήθεν αγορά αυτοκινήτου μέσω Facebook και κατέθεσε προκαταβολή που έκανε «φτερά».

Ο αλλοδαπός, που μένει στο Βόλο, είδε μέσω facebook αγγελία πώλησης αυτοκινήτου.
Μετά από επικοινωνία ο 48χρονος πείστηκε και κατέβαλε ως προκαταβολή το ποσό των 4.000 €, ωστόσο περνούσαν οι ημέρες και έχασε επαφή με τον πωλητή, για να καταλάβει ότι πρόκειται περί απάτης.

Το περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Δεκεμβρίου και καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 12 του μήνα, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.

magnesianws.gr

Τι πρέπει να προσέχετε στις online αγγελίες αυτοκινήτων στα Social Media

Μετά από έρευνα που πραγματοποίησε το Newsauto.gr στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης διαπιστώσαμε ότι πολλοί ιδιώτες φαίνεται ότι πωλούν μεταχειρισμένα αυτοκίνητα (εγχώρια ή εισαγωγής) εκ των οποίων πάρα πολλά είναι σε άκρως δελεαστικές τιμές.

Αυτά τα αυτοκίνητα θα πρέπει να φοβάστε και να ψάχνετε εξονυχιστικά πριν προβείτε σε οποιαδήποτε καταβολή χρημάτων.

Αρχικά μπείτε στο προφίλ του χρήστη που έχει αναρτήσει την αγγελία και δείτε αν το προφίλ έχει δημιουργηθεί πριν λίγες ώρες ή ημέρες. Συνήθως οι επιτήδειοι δημιουργούν προφίλ για λίγες ημέρες και μετά τα απενεργοποιούν!

Οπότε θα πρέπει να είστε άκρως επιφυλακτικοί αν διαπιστώσετε ότι το προφίλ του χρήστη είναι κατασκευασμένο πριν λίγες ημέρες.

Μία άλλη ένδειξη ότι η αγγελία πώλησης είναι «παγίδα» αποτελεί η τιμή διάθεσης των μεταχειρισμένων αυτοκινήτων.

Ειδικότερα διαπιστώσαμε από προφίλ χρήστη που έχει δημιουργηθεί πριν 20 ώρες πωλούνταν ένα Nissan Qashqai diesel έναντι 15.000 ευρώ με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2018 με πολύ πλούσιο εξοπλισμό και έχοντας διανύσει μόλις 27.000 χιλιόμετρα! Το φθηνότερο αντίστοιχο μεταχειρισμένο κοστίζει πάνω από 25.000 ευρώ.

Επίσης ένα Ford Fiesta diesel μοντέλο του 2013 πωλούνταν έναντι 3.500 ευρώ από μία… κοπέλα της οποίας το προφίλ είχε δημιουργηθεί πριν από μία ημέρα!

Τέλος ένα Toyota Auris diesel με 1η Άδεια Κυκλοφορίας το 2014 πωλούνταν έναντι 6.000 ευρώ από κάποιον κύριο που είχε δημιουργήσει πριν λίγες ώρες το προφίλ του…

Το Newsauto.gr επικοινώνησε με τους πωλητές των παραπάνω αυτοκινήτων και ως διά μαγείας τα αυτοκίνητα βρίσκονταν πολύ μακριά από την Αθήνα και ειδικότερα σε Ζάκυνθο, Πύργο και Πάτρα και οι ιδιοκτήτες τους με την καταβολή μιας προκαταβολής 1.000 ευρώ μας έφερναν τα αυτοκίνητα στην Αθήνα!

Όταν ζητήσαμε να μας στείλουν τις Άδειες Κυκλοφορίας των οχημάτων προσπάθησαν να το αποφύγουν και εν τέλει κάποιος μας απείλησε ότι τον πιέσαμε και του είπαμε ότι δεν πιστεύουμε ότι έχει στην κατοχή του κάποιο αυτοκίνητο προς πώληση λέγοντάς μας ότι ξέρει το προφίλ μας στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Δείτε επίσης

Βόλος: Τον εξαπάτησαν μέσω Facebook για αγορά αυτοκινήτου

Στην ίδια κατηγορία