Τσίπρας από Λάρισα : Να ανοίξουν ιδιωτικά νοσηλευτήρια

Τσίπρας Λάρισα

Ιδιωτικά εργαστήρια και Στρατιωτικό Νοσοκομείο να μπουν στη μάχη για τον κορονοϊό

Στη Λάρισα βρέθηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι της Τετάρτης

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξης Τσίπρας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο στην Λάρισα την κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα νοσοκομεία σε Θεσσαλία και Βόρεια Ελλάδα, εξαιτίας της πανδημίας. «Τα νοσοκομεία έχουν ξεπεράσει το όριο» υπογράμμισε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε συγκλονιστική την ενημέρωση που είχε κατά τη διάρκεια συσκέψεων που προηγήθηκαν στο ΠΓΝΛ για την προσπάθεια που καταβάλλουν γιατροί και νοσηλευτές.

Στις δηλώσεις από τη Λάρισα ο κ. Τσίπρας άσκησε σφοδρότατη κριτική στην Κυβέρνηση και στον Κυριάκο Μητσοτάκη σε ότι αφορά τη διαχείριση των επιπτώσεων της πανδημίας κάνοντας λόγο για «αδράνεια, ολιγωρία και εγκληματικό εφησυχασμό».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφέρθηκε επιγραμματικά στις προτάσεις για την ενίσχυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας επισημαίνονται πως «χρειάζονται έκτακτες δαπάνες. Να γίνουν μόνιμες προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών. Να αναμορφωθεί το μισθολόγιο των γιατρών με εκκίνηση τις 2.000 ευρώ. Να ενταχθούν οι εργαζόμενοι στα Βαρέα και Ανθυγιεινά».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επισήμανε την ανάγκη «να ανοίξουν τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και για covid περιστατικά. Όπως επίσης να ανοίξει και το Στρατιωτικό Νοσοκομείο».

Κλείνοντας, κατέστησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη υπεύθυνο για όλες τις επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την πανδημία, καθώς του καταλόγισε ότι αρνήθηκε τη συνεννόηση.

Αναλυτικά, όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας από τη Λάρισα :

larissanet.gr

Δείτε επίσης:

Κορονοϊός: “Μαύρη” μέρα με 63 νεκρούς και 443 διασωληνωμένους

ΕΟΔΥ: 17 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο στα Τρίκαλα

Κορονοϊός: Τον Ιανουάριο στην Ελλάδα το εμβόλιο

Ο χάρτης των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα – Μόλις 4 κενές στην 5η ΥΠΕ

Διαθέσιμες 40 κλίνες σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου για ασθενείς μη Covid

Λάρισα: Χρειαζόμαστε γιατρούς – Διπλασιάστηκαν οι εισαγωγές

Συγκλονίζει νοσηλεύτρια στον Βόλο: Σεβαστείτε κάποιους υποφέρουν

Μαγνησία: Αυξημένος βαθμός νοσηρότητας σε καρκίνους και εγκεφαλικά

Στην ίδια κατηγορία