Συγκινεί η ιστορία γυναίκας σε χωριό της Λάρισας: Ευαισθητοποιήθηκε όλη η τοπική κοινωνία – Έκκληση για βοήθεια στις αρχές

Μια ολόκληρη κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί για μια ηλικιωμένη 77χρονη γυναίκα…

Μια ολόκληρη κοινωνία έχει ευαισθητοποιηθεί για μια ηλικιωμένη 77χρονη γυναίκα η οποία ζει σε άθλιες συνθήκες το τελευταίο διάστημα στον Πλατύκαμπο, από την στιγμή που «έχασε» τον σύζυγό της πριν περίπου 20 ημέρες.

Η ηλικιωμένη έχει παραιτηθεί τελείως προφανώς βιώνοντας πολύ άσχημα τον χαμό του συζύγου της με αποτέλεσμα να μην είναι σε θέση να φροντίσει τον ίδιο της τον εαυτό.

Η καταγγελία που έφτασε στο onlarissa.gr από κάτοικο του χωριού (τα στοιχεία της οποίας είναι στην διάθεση της εφημερίδας) αναφέρει πως ενώ την έχουν προσεγγίσει πολλοί, κυρίως γείτονές της, εκείνη δεν δέχεται και δεν αντιλαμβάνεται προφανώς ότι χρειάζεται βοήθεια.

Ωστόσο η μαρτυρία αναφέρει πως η ηλικιωμένη ζει σε ένα εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον μέσα σε ακαθαρσίες, δεν σιτίζεται καν και δεν λαμβάνει ούτε τα φάρμακά της παρά την παρότρυνση των γειτόνων.

Μάλιστα σύμφωνα με την μαρτυρία της κατοίκου που απευθύνθηκε στο onlarissa.gr ως ύστατη λύση ελπίζοντας πως κάποια υπηρεσία θα ενδιαφερθεί για την 77χρονη, έχουν απευθυνθεί τόσο στον δήμο Κιλελέρ όσο και στο πρόγραμμα κοινωνικής προστασίας «Βοήθεια στο σπίτι» για να πάρουν την απάντηση ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και πως βρίσκονται σε διαδικασία ανεύρεσης κάποιων συγγενών της, καθώς η ίδια δεν έχει παιδιά, προκειμένου να την βοηθήσουν.

Μέχρι τότε όμως και επειδή οι μέρες περνούν και η κατάσταση πλέον είναι επικίνδυνη για την υγεία της γυναίκας, κάτοικοι του χωριού φοβούνται για τα χειρότερα και κάνουν έκκληση στους αρμόδιους να βρουν τρόπο να την βοηθήσουν το συντομότερο δυνατό.

ΑΘ.Π.

Στην ίδια κατηγορία