Στο αρχείο η υπόθεση για τον θάνατο 8χρονης από αλλεργικό σοκ στο Βελεστίνο

Στο αρχείο τέθηκε τελικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η…

Στο αρχείο τέθηκε τελικά από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου η υπόθεση του θανάτου της 8χρονης μαθήτριας από το Βελεστίνο πέρυσι τον Φεβρουάριο, από αλλεργικό σοκ που είχε υποστεί, όταν έφαγε γλυκό που την είχε κεράσει συμμαθήτριά της στο σχολείο.

Από την προκαταρκτική έρευνα που διενεργήθηκε, φέρεται να διαπιστώθηκε πως οι δάσκαλοι της 8χρονης έκαναν ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό για να την προστατεύσουν και μάλιστα η δασκάλα της φέρεται να τη ρώτησε τέσσερις φορές πριν φάει τον μπακλαβά, που την είχαν κεράσει, αν μπορούσε να το φάει κι εκείνη φέρεται να είχε απαντήσει πως μπορούσε, γιατί είχε φάει και άλλες φορές. Το ίδιο φέρεται να βεβαίωσαν και οι γονείς της άτυχης μικρής.

Σύμφωνα με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, δεν φαίνεται να υπήρξε αμέλεια με βάση το ιστορικό αλλεργίας της άτυχης μαθήτριας, ωστόσο, εκκρεμεί για να τεθεί οριστικά στο αρχείο η υπόθεση και η σχετική εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών Λάρισας. Η 8χρονη είχε φύγει από τη ζωή στις 14 Φεβρουαρίου πέρυσι, στη ΜΕΘ του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Παίδων Θεσσαλονίκης, όπου είχε νοσηλευτεί για τρεις σχεδόν εβδομάδες, καθώς είχε υποστεί το αλλεργικό σοκ στις 24 Ιανουαρίου. Το άτυχο κοριτσάκι φέρεται να έφαγε ένα κομμάτι του γλυκού που κεράστηκε. Όμως, κάποιο από τα συστατικά του μπακλαβά αποδείχτηκε μοιραίο, διότι η μικρούλα ήταν αλλεργική. Επειδή οι εκπαιδευτικοί το γνώριζαν, τη ρώτησαν αν επιτρέπεται να φάει το συγκεκριμένο γλυκό και φέρεται να απάντησε πως έχει ξαναφάει και δεν υπήρξε πρόβλημα. Δεν πέρασαν παρά λίγα λεπτά, όταν το παιδί άρχισε να διαμαρτύρεται ότι αισθάνεται δυσφορία. Έντρομοι η δασκάλα και ο διευθυντής του σχολείου ειδοποίησαν τον πατέρα της 8χρονης, ο οποίος έσπευσε αμέσως στο σχολείο. Η 8χρονη μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου, όπου γιατροί και νοσηλευτές «έπεσαν» πάνω της, ενώ κινητή μονάδα από το ΕΚΑΒ Βόλου έφτασε στο Βελεστίνο για τη μεταφορά στο Νοσοκομείο Βόλου. Επί τρεις ώρες στο «Αχιλλοπούλειο», γιατροί όλων των ειδικοτήτων έδωσαν μάχη για να σώσουν το παιδί. Το κοριτσάκι υπέστη τέσσερις καρδιακές ανακοπές, μέχρι να καταφέρουν οι γιατροί να σταθεροποιήσουν την κατάσταση και να δοθεί εντολή για επείγουσα διακομιδή στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη. Στις 14 Φεβρουαρίου «έσβησε» για πάντα βυθίζοντας σε βαρύ πένθος την οικογένειά της και όλη την τοπική κοινωνία.

e-thessalia.gr

Στην ίδια κατηγορία