Σοβαρές ζημιές στο δρόμο διασταύρωση Σπηλιάς – λίμνη Στεφανιάδας

Σοβαρές ζημιές στο δρόμο διασταύρωση Σπηλιάς – λίμνη Στεφανιάδας

Κατασκευάστηκε πρόσφατα

Σοβαρές ζημιές υπέστη τμήμα του δρόμου διασταύρωση Σπηλιάς – λίμνη Στεφανιάδας και συγκεκριμένα εκείνο το κομμάτι που ξεκινά από τη διασταύρωση προς την Ι.Μ Σπηλιάς προς την ανατολική Αργιθέα, μήκους περίπου 2 χιλιομέτρων.

Στο προαναφερθέν τμήμα είχαν πολύ πρόσφατα πραγματοποιηθεί παρεμβάσεις βελτιώσεις, με εργολαβία της Περιφέρειας Θεσσαλίας που όμως δεν άντεξαν καθώς σε λιγότερο από δύο μήνες κατέρρευσαν τα τοιχία και μέρος του υποστρώματος του δρόμου και πλέον κινδυνεύει και κατάρρευση του οδοστρώματος.

Το πρόβλημα, όπως αποτυπώνεται και στις φωτογραφίες ανθρώπων που ζουν στην περιοχή είναι μεγάλο και σοβαρό, ενώ  δημιουργήθηκε από τις πρόσφατες βροχοπτώσεις. Σήμερα Πέμπτη 7 Ιανουαρίου, στο σημείο της ζημιάς έχει σπεύσει ο εργολάβος που το κατασκεύασε για να γίνει αυτοψία και να προγραμματιστούν οι επόμενες ενέργειες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του  KarditsaLive.Net, η αποκατάσταση των ζημιών θα ξεκινήσει άμεσα από τον ανάδοχο του έργου, στα πλαίσια της εργολαβίας, με την Περιφέρεια να παρακολουθεί στενά την εξέλιξη.

Επίσης, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι το έργο δεν έχει ακόμα παραληφθεί με ότι αυτό συνεπάγεται για τις συμβατικές υποχρεώσεις.

Προβλήματα με καθιζήσεις και στην κοινότητα Πεζούλας

Προβλήματα με καθιζήσεις παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες και στην Τοπική Κοινότητα Πεζούλας στο Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, μετά από αυτές που σημειώθηκαν στην Αγία Μαρίνα όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η διαφορά με την Πεζούλα είναι ότι τα συγκεκριμένα σημεία που παρουσιάστηκε το πρόβλημα ήταν γνωστά από το παρελθόν και η κατάσταση επιδεινώθηκε αρχικά με τον “Ιανό” και τελευταία με την ισχυρή βροχόπτωση που σημειώθηκε σε ολόκληρο το νομό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του KarditsaLive.Net ένα σπίτι έχει σχεδόν πέσει ενώ άλλα 3-4 στο συγκεκριμένο σημείο έχουν υποστεί ζημιές με την υποχώρηση του εδάφους. Γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία του συνόλου των κατοίκων της περιοχής.

Επίσης τμήμα του δρόμου που κατευθύνεται προς τη Φυλακτή έχει υποστεί καθίζηση, χωρίς πάντως να έχει παρατηρηθεί πρόβλημα στην κυκλοφορία, όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος κ. Παναγιώτης Νάνος.

Μικρότερης κλίμακας προβλήματα υπάρχουν και σε άλλα σημεία του χωριού, χωρίς προς το παρόν να υπάρχουν ενδείξεις ότι κινδυνεύουν οικήματα ή ότι έχουν πληγεί υποδομές.

Για το θέμα ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα βρίσκεται σε αναμονή κλιμακίου του υπουργείου Υποδομών το οποίο κλήθηκε και θα κάνει εκτιμήσεις για τα σπίτια που αντιμετωπίζουν πρόβλημα, τόσο στον οικισμό της Αγίας Μαρίνας, όσο και στην Τ.Κ. Πεζούλας, προκειμένου να δρομολογηθούν εξελίξεις.

Δείτε επίσης

Διοικητής ΓΝ Καρδίτσας: Μήνυση για όσους συνεχίζουν να με συκοφαντούν

Στην ίδια κατηγορία