Σε μηχανική υποστήριξη η 8χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο

Σε μηχανική υποστήριξη η 8χρονη μαθήτρια από το Βελεστίνο

Μετά το αναφυλακτικό σοκ

Σοκαρισμένη η τοπική κοινωνία περιμένει με «κομμένη την ανάσα» κάθε νέο που θα δώσει ελπίδα για την πορεία της υγείας ενός 8χρονου κοριτσιού, που υπέστη αναφυλακτικό σοκ μέσα στο σχολείο και νοσηλεύεται σε μηχανική υποστήριξη στο Ιπποκράτειο.

Το παιδί βρέθηκε χθες μελανιασμένο μέσα στην τουαλέτα του δημοτικού σχολείου στο Βελεστίνο και όλοι συνδύασαν την κρίση με την κατανάλωση τροφής που εμπεριείχε ξηρούς καρπούς.

Αμέσως ειδοποιήθηκε το ΕΚΑΒ και μετέφερε το παιδί στο Κέντρο Υγείας αλλά η κατάσταση εκτιμήθηκε ως εξαιρετικά κρίσιμη και αμέσως δόθηκε εντολή για μεταφορά στο Νοσοκομείο του Βόλου. Το παιδί που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση και με «κλειστή» την αναπνευστική δίοδο διασωληνώθηκε άμεσα και μια μεγάλη ιατρική ομάδα από 29 γιατρούς έδωσε «μάχη» από 3,5 ώρες για να το σώσει.

Η μικρή υπέστη 4 φορές ανακοπή καρδιάς, με τους γονείς της να βρίσκονται στη μονάδα ανάνηψης και να παρακολουθούν τις προσπάθειες σωτηρίας του παιδιού τους.


Οι γονείς της, δύο νέοι άνθρωποι, καταρρακωμένοι δεν μπορούσαν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους και ξέσπασαν όταν αποφασίσθηκε η μεταφορά σε ειδική μονάδα στο Ιπποκράτειο.


Κανένας γιατρός δεν μπορεί να μιλήσει με ακρίβεια για τα αίτια που προκάλεσαν αυτή την αναφυλακτική κρίση, ενώ ενημερώθηκαν πως η 8χρονη μαθήτρια ήταν αλλεργική στα γαλακτοκομικά. Στο σχολείο κατανάλωσε ωστόσο ένα κομμάτι μπακλαβά με τους ξηρούς καρπούς να ενοχοποιούνται για την κρίση.


«Είναι μια εξαιρετικά σπάνια περίπτωση και πρέπει να δούμε το ιστορικό του παιδιού», ήταν χθες τα πρώτα λόγια των γιατρών, όταν έγινε γνωστό ότι μια 8χρονη μαθήτρια βρέθηκε σε κώμα στο σχολείο.

Το Σάββατο στα Τρίκαλα ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Τέλος εποχής για την γέφυρα του Διαλεχτού

Τα γλέντια εν μέσω πανδημίας είναι για λίγους και «εκλεκτούς» (;)

Εργασίες κλαδέματος και καλλωπισμού στα Τρίκαλα

Γιαγιά πούλαγε ηρωίνη και ζητά 100.000 ευρώ κρατική αποζημίωση

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία