Σε δίκη οι κτηνοτρόφοι για το κορωνογλέντι στο Βελεστίνο!

Δικαιοσύνη για Βολιώτη 7 χρόνια μετά τον θάνατό του

Συμμετείχαν σε γλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο

Σε τακτική δικάσιμο παραπέμπονται οι οκτώ ενήλικες κτηνοτρόφοι που συμμετείχαν σε κορωνογλέντι σε παλιό κυνηγετικό καταφύγιο προς το Μ. Περιβολάκι και κατηγορούνται για παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών.

Οι οκτώ ενήλικες και ο ανήλικος, που συμμετείχαν στο γλέντι, οδηγήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στην εισαγγελέα υπηρεσίας, στο πλαίσιο του Αυτόφωρου και αφού απολογήθηκαν τους ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση των μέτρων για πρόληψη ασθενειών με ενδεχόμενο δόλο από τον οποίο θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνο μετάδοσης ασθενειών σε αόριστο αριθμό προσώπων.

Επίσης ασκήθηκε δίωξη για παραβίαση του περιορισμού κυκλοφορίας των πολιτών, η οποία τιμωρείται με φυλάκιση έως 2 ετών αν από την παραβίαση κυκλοφορίας πολιτών προέκυψε κίνδυνος διάδοσης με τη συνάθροιση.

Οι κτηνοτρόδοι θα δικαστούν σε ρητή στις 21 Απριλίου 2021, οι οκτώ ενήλικες στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και ο ανήλικος (16 ετών) στο Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων.

Οι κατηγορούμενοι στην απολογία τους κατέθεσαν ότι είναι κτηνοτρόφου και ότι ούτως ή άλλως βρίσκονται στα μαντριά, ενώ ο ένας απ’ αυτούς ανέλαβε την ευθύνη της διοργάνωσης. Μετά τη δουλειά βρέθηκαν για φαγητό και από απερισκεψία είπαν να γλεντήσουν λίγο στο φαγητό, όπως ανέφεραν.

Η Αστυνομία πληροφορήθηκε για το γλέντι με κλαρίνο και ψητό που διοργανώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης από φωτογραφίες και βίντεο που ανάρτησαν οι συμμετέχοντες σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης και αφού έγινε ταυτοποίησή τους, συνελήφθησαν και σε βάρος τους πρόστιμο 3000 € στον διοργανωτή του γλεντιού και 300 € στους υπόλοιπους συμμετέχοντες (και στον ανήλικο) για άκοπη μετακίνηση.

Εντατικοί έλεγχοι

Στο μεταξύ συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι σαρωτικοί έλεγχοι της Αστυνομίας για την τήρηση των μέτρων που ισχύουν λόγω του lockdown και τα “τσουχτερά” πρόστιμα πέφτουν σαν «βροχή».

Ο κυριότερος όγκος των ελέγχων έγινε από την Ελληνική Αστυνομία και στην πλειονότητά τους, οι πολίτες φαίνεται πως τηρούν τα μέτρα.

Οι κυριότερες παραβάσεις όμως,  αφορούν σε μη χρήση μάσκας, μη νόμιμη μετακίνηση (πεζοί και οχήματα) και μη τήρηση ειδικών όρων λειτουργίας επιχειρήσεων.

Στην ίδια κατηγορία