Πέθανε ο Βολιώτης ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

Πέθανε ο Βολιώτης ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος

O ηθοποιός του «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος έγινε γνωστός όταν ενσάρκωσε τον αδερφό της Μάρως Κοντού στην κινηματογραφική ταινία «Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα»

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 92 ετών άφησε ο γνωστός ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος. Τη δυσάρεστη είδηση ανακοίνωσε ο Σπύρος Μπιμπίλας μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook. 

Ο Νίκος Φιλιππόπουλος γεννήθηκε στον Βόλο στις 22 Μαρτίου 1928 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου. Σπούδασε, επίσης, ραδιοσκηνοθεσία, αλλά και βυζαντινή και ευρωπαϊκή μουσική. Σε παιδική εκπομπή συμμετείχε στην εκπομπή «Η ώρα του παιδιού» και παράλληλα έπαιξε στο θέατρο της Αντιγόνης Μεταξά.

Αργότερα έλαβε μέρος σε πολυάριθμες ραδιοφωνικές εκπομπές. Σύμφωνα με το βικιπαίδεια, ανέπτυξε εκτεταμένη σκηνοθετική δραστηριότητα: σκηνοθέτησε πολλά θεατρικά έργα ελληνικού και ξένου δραματολογίου, ιστορικά και λαογραφικά χρονικά, εκπομπές συνέχειας με θρησκευτικά θέματα.

Διασκεύασε διάφορα θεατρικά κείμενα όλο το 1928. Πρωτοεμφανίστηκε στο θέατρο το 1945. Από τότε και έως το 1982, έλαβε μέρος σε 62 παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου. Η πιο γνωστή παρουσία του στον κινηματογράφο ήταν η ερμηνεία του Θεμιστοκλή (αδελφού της Μάρως Κοντού), στην ταινία «Η γυνή να φοβήται τον άντρα». Ήταν σύζυγος της ηθοποιού Λευκής Βεντουράτου.

«Έφυγε το μεσημέρι από κοντά μας ο σπουδαίος ηθοποιός Νίκος Φιλιππόπουλος, ο τελευταίος εν ζωή δάσκαλος μου από την Δραματική σχολή του Πειραϊκού συνδέσμου, ο δάσκαλος που μας εμφύσησε ήθος κι αγάπη για το θέατρο, ο ηθοποιός που τίμησε με σπουδαίους ρόλους το Εθνικό Θέατρο Σχολείο Ειρήνης Παππά, που ενσάρκωσε υποδειγματικά τον Τρελλο στον Ληρ πλάι στον Μινωτή, που άφησε στίγμα και στον κινηματογράφο (αδελφός της Μάρως Κοντού στο “Η δε γυνή να φοβήται τον άνδρα”)… Πλάγιασε το μεσημέρι όπως έλεγε κι ο Τρελλος κι αποκοιμήθηκε στα 92 του για πάντα. Καλό ταξίδι λατρεμένε μου δάσκαλε…» έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Δείτε επίσης:

Οι Τρικαλινοί αποχαιρετούν τον Ηλία Φουντούνα

Νεκρός βρέθηκε Τρικαλινός στο σπίτι του

Στην ίδια κατηγορία