«Πάρτι έκπληξη» έξω από τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

«Πάρτι έκπληξη» έξω από τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας

Το Νοσοκομείο «πλημμύρισε» με μελωδίες αλλά και αισιοδοξία

Ένα πολύ διαφορετικό «πάρτι έκπληξη» διοργανώθηκε έξω από τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, στέλνοντας μηνύματα αισιοδοξίας

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το onlarissa.gr με χριστουγεννιάτικα τραγούδια και όμορφες μελωδίες στο εορταστικό κλίμα των ήμερων, κατάφερε να μοιράσει χαμόγελα στους ασθενείς που περίμεναν έξω από τα Επείγοντα του ΠΓΝΛ, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Πρόκειται για τον Dj Αργύρη Μπασιάνα που είχε την ιδέα να διοργανώσει «πάρτι έκπληξη» έξω από τα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας για να διασκεδάσει τον κόσμο, ασθενείς και ιατρικό – νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου που περνούν αυτές τις άγιες ημέρες στο νοσοκομείο, στήνοντας τα μηχανήματα του έξω από τα ΤΕΠ.

Φυσικά και ξεσήκωσε τους πάντες…


Διασκεδάζοντας με μουσική τους ασθενείς στο ΠΓΝ Λάρισας

«Πάρτι έκπληξη» στα επείγοντα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου

Ελπιδοφόρα τα μηνύματα

Στο μεταξύ, ακτίνα φωτός διαφάνηκε από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και μάλιστα διπλή, καθώς εκτός από το γεγονός ότι ξεκίνησαν από χθες οι εμβολιασμοί κατά του κορωνοϊού με τους υγειονομικούς να παίρνουν πρώτοι σειρά μιας και βρίσκονται στην πρώτη αντίστοιχα, γραμμή της μάχης με την πανδημία, τα θετικά μηνύματα έρχονται και από το ότι αδειάζουν οι κλίνες covid.

Η σημερινή εικόνα μάλιστα στο νοσοκομείο δεν έχει απολύτως καμία σχέση με αυτή που παρουσίαζε έναν και πλέον μήνα πριν.

Ειδικότερα στις 15 Νοεμβρίου η Λάρισα και τα νοσοκομεία της διένυαν την χειρότερή τους φάση με το ΠΓΝΛ τότε, να είναι γεμάτο σε όλες τις κλίνες του με περιστατικά covid και να μην υπάρχει άδειο κρεβάτι, καθώς ήταν κατειλημμένα και τα 169 σε ΜΕΘ, κλινικές covid και ύποπτα.

Ενάμιση μήνα ακριβώς μετά, από τις 18 κλίνες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο,  οι 11 είναι ελεύθερες και νοσηλεύονται μόλις 7 άτομα. Υπάρχει δηλαδή μια πληρότητα 40%. Σε ότι αφορά τις κλίνες ήπιας νοσηλείας δηλαδή τις κλινικές με covid, αυτή την στιγμή υπάρχουν 104 κενά κρεβάτια και μόνο 4 ύποπτα. Συνολικά  από τις 169 διαθέσιμες κλίνες είναι κατειλημμένες μόνο οι 61.

Μετά από ενάμιση μήνα η εικόνα είναι πολύ πιο ελπιδοφόρα, κάτι που όμως θα πρέπει να διατηρηθεί και τις επόμενες ημέρες, ελπίζοντας να μην υπάρξει νέα έξαρση με την σταδιακή άρση των μέτρων.

Δείτε επίσης:

Έπαιξαν μουσική για τους ασθενείς και τους υγειονομικούς του ΓΝΤ

Στην ίδια κατηγορία