Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων στο Πανεπιστημιακό και Κέντρο Αντιμετώπισης Εγκεφαλικών ανακοίνωσε από τη Λάρισα ο Κοντοζαμάνης

Θα ενισχυθούν όλες οι δομές υγείας του νομού Λάρισας

Σημαντικές ειδήσεις για την ενδυνάμωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας επιφύλασσε η αιφνίδια επίσκεψη στη Λάρισα του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Βασίλη Κοντοζαμάνη, σήμερα Παρασκευή.

Ο κ. Κοντοζαμάνης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ενώ εξερχόμενος ανακοίνωσε την άμεση δρομολόγηση Μονάδας Εντατικής Θεραπείας παίδων αλλά και Κέντρου αντιμετώπισης αγγειακών εγκεφαλικών παθήσεων.

«Θα προχωρήσουμε άμεσα στη σύσταση και προκήρυξη θέσεων για τη μονάδα εντατικής θεραπείας παίδων και στη λειτουργία ενός κέντρου αντιμετώπισης αγγειακών εγκεφαλικών παθήσεων» είπε χαρακτηριστικά, διευκρινίζοντας λίγο μετά πως ήδη η πανδημία θα αφήσει «προίκα» τις ΜΕΘ που δημιουργήθηκαν τον τελευταίο χρόνο, αλλά και ότι για τη ΜΕΘ παίδων θα αγοραστεί άμεσα και ο απαιτούμενος ιατροτεχνολογικός εξοπλισμός.

Το κυβερνητικό στέλεχος εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα ότι θα ενισχυθούν όλες οι δομές υγείας του νομού Λάρισας, εξηγώντας πως «έχουμε τα εργαλεία, το μεγάλο εργαλείο που είναι το ταμείο ανάκαμψης που μας δίνει τη δυνατότητα να εκσυγχρονίσουμε όλες τις υποδομές, να αναπτύξουμε υπηρεσίες ψηφιακής υγείας, να ενισχύσομε και μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, δομές και υπηρεσίες που ήδη είναι σε εξέλιξη μέσω αυτών των προγραμμάτων, έτσι ώστε πραγματικά, με την εμπειρία που αποκτήσαμε κατά τη διάρκεια της πανδημίας, εντοπίζοντας τα αδύναμα αλλά και τα δυνατά σημεία του ΕΣΥ, να μπορέσουμε πραγματικά να εκσυγχρονίσουμε το σύστημα υγείας».

«ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΤΙΚΑ Ο ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΛΑΡΙΣΑΣ»

Σε ότι αφορά τέλος την πορεία της πανδημίας, ο κ. Κοντοζαμάνης υποστήριξε πως ο εμβολιασμός στην περιφερειακή ενότητα Λάρισας «πάει καλά», αλλά προειδοποίησε για μία ακόμη φορά ότι «η πανδημία δεν έχει τελειώσει. Έχουμε δύο πολύ σημαντικά όπλα στη διάθεσή μας. Το πρώτο είναι τα εμβόλια κα ο εμβολιασμός που εξελίσσεται ομαλά και γρήγορα και σύντομα θα έχουμε χτίσει το απαιτούμενο τείχος ανοσίας. Πρέπει να πείσουμε και τον τελευταίο συμπολίτη μας ότι πρέπει να εμβολιαστεί. Το δεύτερο όπλο που έχουμε στη διάθεσή μας είναι η πιστή τήρηση των μέσων ατομικής προστασίας έτσι ώστε να ξεμπερδέψουμε γρηγορότερα από τη μάχη αυτή».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αναμένεται να επισκεφθεί το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας αλλά και το «Mega» εμβολιαστικό κέντρο στο 404 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Μαζί του είναι οι βουλευτές της Ν.Δ. Μάξιμος Χαρακόπουλος και Χρήστος Κέλλας καθώς και ο διοικητής της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς κ. Φώτης Σερέτης.

Δείτε φωτογραφίες:

onlarissa.gr

Στην ίδια κατηγορία