Μητέρα από τον Βόλο χάρισε ζωή για δεύτερη φορά στον γιο της

Μητέρα από τον Βόλο χάρισε ζωή για δεύτερη φορά στον γιο της

«Το ένστικτό μου, μου έλεγε πως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» είπε

Μια μητέρα από τον Βόλο χάρισε ζωή για δεύτερη φορά στον γιο της και χθες δώρισε το νεφρό της στον 46χρονο γιό της.

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr η 68χρονη μητέρα χάρισε ζωή για δεύτερη φορά στο παιδί της, σε μια πολύωρη επέμβαση στον Ευαγγελισμό, όπου και οι δύο νοσηλεύονται εδώ και μια εβδομάδα.

Ο 46χρονος υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση τα τέσσερα τελευταία χρόνια και η επέμβαση ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία. Μητέρα και γιος, οι δύο πρωταγωνιστές της ζωής, θα παραμείνουν για νοσηλεία και στη συνέχεια θα συνεχίσουν κανονικά τη ζωή τους.

«Το ένστικτό μου γιατρέ μου έλεγε πως δεν μπορώ να κάνω αλλιώς» , είπε χθες στον διευθυντή της κλινικής Ευαγγελισμού η 68χρονη μητέρα, πριν μπει στο χειρουργείο

«Ήταν μια επέμβαση επιτυχημένη, η πρώτη μέσα σε ένα χρόνο από ζώντα δότη. Έχουμε πει και επαναλαμβάνουμε πως όποιος νεφροπαθής μπορεί να πάρει αυτό το δώρο από συγγενικό του πρόσωπο είναι πολύ τυχερός. Ο διευθυντής της μονάδας με ενημέρωσε πως όλα πήγανε καλά γι΄αυτούς του δύο υπέροχους ανθρώπους», είπε ο πρόεδρος των νεφροπαθών Μαγνησίας κ. Γιαννάκος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες προετοιμάζεται μια ακόμη σημαντική επέμβαση για δύο αδέλφια από τον Βόλο. Η αδελφή θα χαρίσει νεφρό στον αδελφό της και δύο ακόμη μητέρες θα δωρίσουν νεφρό στα παιδιά τους.

«Αυτά τα μηνύματα είναι θετικά και ελπίζουμε κάθε μέρα σε δωρεές», κατέληξε ο κ. Γιαννάκος.

Όπως πρόσφατα καταγράφηκε στη «Θ» ελάχιστες ήταν το 2020 οι δωρεές και οι μεταμοσχεύσεις σε νεφροπαθείς που πραγματοποιήθηκαν στη Μαγνησία, με αποτέλεσμα οι λίστες αναμονής να μεγαλώνουν.

Η πανδημία επηρέασε αρνητικά και σε αυτόν τον τομέα, όπου πάνω από 200 νεφροπαθείς στον Νομό αναγκάζονται να υποβάλλονται ανά δύο και τρεις μέρες σε αιμοκάθαρση.

Στη Μαγνησία για το 2020 πραγματοποιήθηκαν δύο μεταμοσχεύσεις σε νεφροπαθείς. Η μία μεταμόσχευση προήλθε από πτωματικό δότη και η άλλη από ζώντα δότη. Επίσης είχαμε και μία δωρεά στις αρχές του 2019. Το 2019 είχαμε τρεις μεταμοσχεύσεις και δύο δωρεές όπως και το 2018.

Δείτε επίσης:

Φρίκη στον Βόλο: 30χρονος φέρεται να βίασε ανήλικη με νοητική υστέρηση

Αναβιώνει ένα αποτρόπαιο έγκλημα στον Βόλο

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία