Μεγάλη κομπίνα με ενοίκια στη Λάρισα για να εισπράξουν το επίδομα στέγασης

Μεγάλη κομπίνα με ενοίκια στη Λάρισα για να εισπράξουν το επίδομα στέγασης

Σε ένα σπίτι με 11 ακόμη ενοικιαστές!

Πως αποκαλύφθηκε η κομπίνα με ενοίκια που στήθηκε στη Λάρισα για να εισπράξουν το επίδομα στέγασης

Στο ίδιο σπίτι, στο σπίτι της, ταυτόχρονα με… έντεκα ακόμα ενοικιαστές φαίνεται πως κα­τοικούσε 64χρονη Λαρισαία. Συγκατοίκηση η οποία -σύμφωνα με τα μισθωτήρια- διήρκησε έναν χρόνο για τον οποίο μάλιστα η 64χρονη γυναίκα εισέπραττε και μισθώματα.

Ένα λάθος5 βεβαίως σε κάποιον λογαριασμό ηλε­κτρικού ρεύματος και ένας έλεγχος που ακολούθη­σε στο πληροφοριακό σύστημα TAXISnet, με το οποίο ως γνωστόν, συναλλάσσονται φορολογού­μενοι και Πολιτεία απέδειξε ότι η Λαρισαία είχε πέσει θύμα καλοστημένα απάτης. Η εξιχνίαση της οποίας αναμένεται να απαλλάξει την ιδιοκτήτρια από το πρόσθετο, ενδεχομένως και αδήλωτου εισοδήματος από ακίνητα.

Η 64χρονη, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία, κατέφυγε προχθές στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας καταγγέλλοντας την απάτη, καταθέτοντας παράλληλα μηνυτήρια αναφορά στο πλαίσιο της οποίας θα αναζητηθούν, αυτός που υπέκλεψε τους κωδικούς του TAXISnet, αυτός που τους διέθεσε σε τρίτους και βεβαίως οι 11 που τους χρησιμοποίησαν προκειμένου να δηλώσουν μισθωτήρια με βάση τα οποία εισέπρατταν στη συνέχεια επιδόματα ενοι­κίου.

Η αποκάλυψη που ήρθε για την κομπίνα με ενοίκια στη Λάρισα για να εισπράξουν το επίδομα στέγασης, κρίνει αναγκαία την εφαρμογή πρόσθετων δικλεί­δων ασφαλείας (σ.σ. διασταύρωση στοιχείων, κ.λπ.), έτσι ώστε να προστατεύονται οι φορολογού­μενοι πολίτες από επιτήδειους.

«Επιχείρηση διάρρηξη» για να κλέψει… 1,3 ευρώ!

Στο μεταξύ, για τη διάρρηξη ενός αρτοποι­είου συνελήφθη ένας 41χρονος Λαρισαίος, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε μάλιστα το αφαιρεθέν ποσό ύψους… μόλις 1,3 ευρώ.

Λίγο πριν τα μεσάνυχτα προχθές, ο 41χρονος – σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Ελευθερία – με μία ξύλινη τάβλα παραβίασε τη γυάλινη είσοδο του συνοικια­κού αρτοποιείου.

Έτσι μπήκε στο κατάστημα και από το συρ­τάρι της ταμειακής μηχανής, αφαίρεσε το κλειδί της, όπως και τα ελάχιστα κέρματα, 1 ευ­ρώ και 30 λεπτών που βρέθη­καν στο συρτάρι. Αστυνομικοί της ΔΙ.ΑΣ. εντόπισαν τον 41χρονο μέσα στο αρτοποιείο με απο­τέλεσμα να τον συλλάβουν, ενώ σήμερα αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον των εισαγγελικών αρχών.

Δείτε επίσης:

Έξαλλοι οι αστυνομικοί στη Λάρισα για εκπομπή του Δημοτικού Ραδιοφώνου

Στην ίδια κατηγορία