Μαθήματα πολιτικής υποκρισίας σε βάρος της Λάρισας: Από τη… βιοαιθανόλη του Καραμανλή, στην παραχώρηση των στρατιωτικών εκτάσεων του Τσίπρα!

Η φράση που χρησιμοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος…

Η φράση που χρησιμοποίησε το απόγευμα της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης στο δημοτικό συμβούλιο Λάρισας, ότι το Ταμείο Εθνικής Άμυνας είναι «σκληρός παίκτης» είναι ουσιαστικά μία κυνική παραδοχή πως μετά από επτά χρόνια δικής του διοίκησης και αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις – ακόμη και από τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό – η Λάρισα βρίσκεται στο σημείο… «μηδέν» σε ότι αφορά το διαχρονικό και ομόθυμο αίτημά της, να της παραχωρηθούν στρατιωτικές εκτάσεις.

Ένα ζήτημα που αναδείχθηκε αρκετά στην προεκλογική ατζέντα του κ. Καλογιάννη, ο οποίος μάλιστα σε συνέντευξή του στην «Αυγή» στα τέλη του Απριλίου του 2019, δηλαδή προ των περασμένων εκλογών, δήλωνε επακριβώς ότι «βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την παραχώρηση των ανενεργών στρατιωτικών εκτάσεων». Λίγο καιρό πριν, μιλώντας στην ΕΡΤ αποκάλυπτε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και διαβεβαίωνε πως το συγκεκριμένο αίτημα της Λάρισας έχει βρει «ευήκοα ώτα».

Η ιστορία όμως ξεκινά χρόνια πριν, όταν ο κ. Τσίπρας ως πρωθυπουργός είχε επισκεφθεί τη Λάρισα στο πλαίσιο του κυβερνητικού «αναπτυξιακού συνεδρίου», για το οποίο το σύνολο του κυβερνητικού συμβουλίου “στρατοπέδευσε” σε γνωστό ξενοδοχείο της πόλης. Ήταν 11 Οκτωβρίου του 2017, όταν ο κ. Τσίπρας ανακοίνωνε με κάθε επισημότητα πως «το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, άναψε το πράσινο φως για να γίνει η παραχώρηση στο δήμο Λαρισαίων, των εκτάσεων του στρατοπέδου Μπουγά και ενός τμήματος του στρατοπέδου Τζήμα».

Έκτοτε, πέρασαν σχεδόν δύο χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και μεσολάβησαν αρκετές διαβεβαιώσεις που μάλιστα μεταφέρονταν στη κοινή γνώμη της Λάρισας και από την Ίωνος Δραγούμη, για να φθάσουμε σήμερα στον… αποδιοπομπαίο τράγο, το Ταμείο Εθνικής Άμυνας που προφανώς όλα αυτά τα χρόνια ήταν πάνω από τον ίδιο τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ο λόγος των οποίων μάλλον… δεν είχε την ίδια βαρύτητα με τον πρόεδρο του Ταμείου που η… ίδια η κυβέρνηση διόριζε!

Απίθανα πράγματα που μόνον με την – άλλη εξίσου ασύλληπτη – εξαγγελία του Κώστα Καραμανλή από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης το 2006, μπορούν να συγκριθούν. Το ημερολόγιο έδειχνε 8 Σεπτεμβρίου, τότε που ο κ. Καραμανλής με σημαία τις «τολμηρές αλλαγές» ανακοίνωνε πως το Εργοστάσιο Παραγωγής Ζάχαρης της ΕΒΖ στη Λάρισα θα μετατρεπόταν σε μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης. Εξηγούσε μάλιστα, πως με αυτή την απόφαση «ενισχύεται και η βιομηχανία και η Αγροτική Ανάπτυξη. Και βέβαια, διασφαλίζονται όλες οι θέσεις εργασίας».

Όσο βέβαια είδε κάποιος τις στρατιωτικές εκτάσεις να παραχωρούνται στη Λάρισα, άλλο τόσο είδε και το Ζαχάρεως να μετατρέπεται σε σύγχρονη μονάδα παραγωγής βιοαιθανόλης. Μαθήματα πολιτικής υποκρισίας σε βάρος μίας πόλης εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, σε βάρος της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Απόστολος Ράιδος-

Στην ίδια κατηγορία