Λαρισαίος πατέρας συγκατηγορούμενος με τον γιο του για ναρκωτικά που έκρυψε στο γραφείο του σε δημόσια υπηρεσία: “Έχω κάνει τα πάντα…”

Ποινή φυλάκισή τριών ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Δευτεροβάθμιο…

Ποινή φυλάκισή τριών ετών με αναστολή επέβαλε χθες το Δευτεροβάθμιο Τριμελές Εφετείο Κακουρ­γημάτων Λάρισας σε 60χρονο Λαρισαίο που παραπέμφθηκε κατηγορούμενος για διακίνηση ναρκω­τικών ουσιών.

Συγκατηγορούμενος ήταν και ο 34χρονος γιος του, ο οποίος δεν παρέστη χθες στο Δικαστήριο και ερήμην (ως ανυπεράσπιστη η υπό­θεση) καταδικάστηκε και αυτός, όπως πρωτόδικα δηλαδή σε φυλάκιση τριών ετών και χρηματική ποι­νή 1.000 ευρώ.

Ο 34χρονος είχε συλληφθεί στο παρελθόν ξανά για υποθέσεις ναρκωτικών, αλλά τον Νοέμβριο του 2015 συνελήφθη μαζί με τον 60χρονο πατέρα του, όπως κατατέθηκε χθες στο Δικαστήριο από αστυνο­μικό της Δίωξης Ναρκωτικών Λάρισας, στο πλαίσιο έρευνας μετά από πληροφορίες για κατοχή και δια­κίνηση ναρκωτικών.

Απόντος του γιου, το Δικαστήριο εστίασε στον συγκατηγορούμενο πατέρα που, όπως τόνισε ο αστυνομικός, στη δημόσια υπηρεσία όπου εργαζόταν βρέθηκαν δύο συσκευασίες με 33,4 γραμμάρια χασίς και μια ζυγαριά ακριβείας, ενώ στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκε επίσης μικροποσότητα χασίς. Συνάδελφος του κατηγορούμενου πατέρα, καταθέτοντας τόνισε πως ήταν πολύ καλός υπάλληλος χωρίς να δώσει αφορμές και πως πήρε τα ναρκωτικά μαζί του για να βοηθήσει τον γιο του.

«Πήρα τα ναρκωτικά από το σπίτι για να τα πετάξω στον κάδο» τόνισε ο πατέρας, περιγράφοντας το πρόβλημα που βιώνει η οικογένεια με αφορμή και το γεγονός ότι ο γιος του είναι χρήστης εξαρτησιογόνων ουσιών, δίνοντας μια εντελώς διαφορετική διάσταση στην υπόθεση, εξιστορώντας έτσι την προσπάθειά του να «σώσει» το παιδί του από τα ναρκωτικά. Αναγνωρίζοντας ωστόσο το λάθος του, πως αντί να πετάξει τις δύο συσκευασίες με το χασίς στον κάδο απορριμμάτων, τις έκρυψε σε γραφείο δημόσιας υπηρεσίας όπου εργαζόταν.

«Τα πήρα μετά από σκοτωμό» τόνισε με έμφαση ο 60χρονος, προσθέτοντας «δεν ήξερα τι να τα κάνω. Έχετε δει χρήστη τι μπορεί να κάνει;» ρώτησε απευθυνόμενος προς τους δικαστές.

«Ο γιος μου έκανε συχνή χρήση ινδικής κάνναβης, την είχε σαν… λεμονάδα. Ζητώ συγγνώμη δεν ήξερα τι να κάνω, ζητώ συγγνώμη που πήγα τα ναρκωτικά στη δουλειά μου. Έχω κάνει τα πάντα για τον γιο μου» τόνισε ο 60χρονος, απαριθμώντας τα προ­γράμματα απεξάρτησής σε ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ και ιδιωτικές κλινικές.

«Δεν κάνω εμπορία, τι εμπόριο να έκανα. Ήμουν ανάμεσα σε δύο διλήμματα, έπρεπε να βοηθήσω το παιδί μου και βρέθηκα κατηγορούμενος, να χάσω και τη δουλειά μου. Τρέχω χρόνια να σώσω τον γιο μου, το έκανα για να προστατεύσω την οικογένειά μου» κατέληξε ο 60χρονος. Διευκρινίζοντας ακόμη πως, αν τα ναρκωτικά βρισκόταν στο σπίτι, ενδεχομένως οι αστυνομικοί να συλλαμβάνανε τη σύζυγό του. Σημειώνοντας τέλος ότι η ζυγαριά δεν λειτουρ­γούσε, ήταν για οικιακή χρήση και όχι για εμπορία ναρκωτικών και πως την είχε μαζί του για να την επι­σκευάσει.

Η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε την απαλλαγή του 60χρονου πατέρα λόγω αμφιβολιών, αλλά το Δευτεροβάθμιο Τριμελή Εφετείο Κακουργημάτων τον κήρυξε ένοχο, ενώ αναγνωρίζοντας ελαφρυντικά του επέβαλε ποινή φυλάκισης τριών ετών τριών με αναστολή. Ο 34χρονος γιος του απουσίαζε χθες από το Δικαστήριο και η υπόθεσή του εκδικάστηκε ως ανυπεράσπιστη, διατηρώντας έτσι την πρωτόδικη ποινή (φυλάκιση 3 ετών και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ).

Πηγή: Ελευθερία (Β. Κακάρας)

Στην ίδια κατηγορία