Λάρισα: Το ελεύθερο κάμπινγκ «οργιάζει» στις παραλίες παρά τις συστάσεις των αρχών (φωτο)

Παρά τις συστάσεις του Δήμου Αγιάς, μερικές ημέρες πριν, απευθυνόμενος…

Παρά τις συστάσεις του Δήμου Αγιάς, μερικές ημέρες πριν, απευθυνόμενος σε επισκέπτες και τουρίστες στις παραλίες του Δήμου, οι «ελεύθεροι κατασκηνωτές» αγρόν αγοράζουν…

Το χειρότερο δε, είναι ότι οι παραλίες «πνίγονται» από απορρίμματα, κάνοντας δύσκολη και την ζωή των λουόμενων στις εν λόγω ακτές, ακθώς υποχρεώνονται να παίρνουν το μπάνιο τους σε ένα… τοξικό περιβάλλον.

Η φωτογραφία είναι από την Πλατιά Άμμο

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Αγιάς εξέδωσε σχετικά με το θέμα την κάτωθι ανακοίνωση:

“Η παραλιακή ζώνη του Δήμου Αγιάς δέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών και τουριστών τους καλοκαιρινούς μήνες και όλοι πρέπει να έχουν το δικαίωμα πρόσβασης στη θάλασσα χωρίς ωστόσο αυτό δικαίωμα να υπερβαίνει τα όρια της νομιμότητας.

Είναι απαράδεκτο κάποιοι να κατασκηνώνουν και να δημιουργούν εστίες απορριμμάτων χωρίς να προβληματίζονται από την απουσία υποδομών υγιεινής στα συγκεκριμένα σημεία διαμένοντας εκεί τουλάχιστον για την περίοδο των Σαββατοκύριακων στην καλύτερη περίπτωση ή ακόμα και για περισσότερες ημέρες.

Ενημερώνουμε τους λάτρεις της κατασκήνωσης ότι στον Δήμο Αγιάς λειτουργούν δύο ιδιωτικά κάμπινγκ στην παραλία Αγιοκάμπου και ένα δημοτικό κάμπινγκ στο Στόμιο, καθώς και ότι το ελεύθερο κάμπινγκ απαγορεύεται (Νόμος 392/1976, ΦΕΚ Α’ 199/1976).
Συστήνουμε στους επισκέπτες άμεση απομάκρυνση αυθαίρετων αυτοσχέδιων κατασκευών και καταλυμάτων που έχουν κατασκευαστεί, για να μην βρεθούν στη δυσάρεστη θέση να βιώσουν τις σύννομες επιπτώσεις κάνοντας τους γνωστό πως οι έλεγχοι θα είναι ιδιαίτερα τακτικοί”.

onlarissa.gr

Στην ίδια κατηγορία