Λάρισα: Παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ

Λάρισα: Παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ - φωτο: αρχείου

143 κρούσματα στις Φυλακές

Παραμένει ασφυκτική η κατάσταση στις ΜΕΘ σε Λάρισα και Βόλο

Μόλις οκτώ εισαγωγές πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας, γεγονός που αποτυπώνει «την ανάσα» που φαίνεται να παίρνει το Σύστημα Υγείας από την επέλαση του κορωνοϊού.

Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Λάρισας ο Διευθυντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου-καθηγητής Αιματολογίας Γιώργος Βασιλόπουλος υπάρχουν πλέον αρκετές κλίνες διαθέσιμες για νοσηλεία ήπιων περιστατικών covid 19, όμως η κατάσταση είναι ασφυκτική στη ΜΕΘ όπου η κάλυψη φθάνει το 100% και μάλιστα με περιστατικά που βρίσκονται σε πολύ σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ σχετική ανησυχία προκαλούν στη διοίκηση του Νοσοκομείου τα 143 κρούσματα στις Φυλακές Λάρισας.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλόπουλος προς το παρόν κανένα από τα εν λόγω περιστατικά δε χρειάστηκε να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο, όμως κανείς δε γνωρίζει πως θα εξελιχθεί η κατάσταση και ποιες οι ανάγκες που θα προκύψουν.

Δυο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό στο Νοσοκομείο του Βόλου – Παραμένει “κλειστή” η ΜΕΘ

Δυο ακόμη θάνατοι από κορωνοϊό σημειώθηκαν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο του Βόλου. Πρόκειται για μια γυναίκα 94 ετών και τον επιχειρηματία Θανάση Λεμονιά, 65 ετών, που κατέληξε το μεσημέρι σήμερα, ανεβάζοντας στους 89 τους νεκρούς από covid κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της πανδημίας στον Βόλο.
Χθες,  είχαν καταλήξει στο Νοσοκομείο του Βόλου μία γυναίκα 79 ετών και ένας άνδρας 71 ετών.

Στο μεταξύ, στους θαλάμους αρνητικής πίεσης νοσηλεύονται τέσσερα άτομα, με ηλικίες από 36 έως 77 ετών.
Διασωληνωμένοι στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας covid παραμένουν οχτώ ασθενείς, όσες δηλαδή και οι κλίνες. Στην Α’ Κλινική covid νοσηλεύονται 27 ασθενείς και στη Β’ Κλινική 29 άτομα.

Επίσης, στην Παιδιατρική κλινική νοσηλεύεται ένα αγοράκι 2 ετών και 9 μηνών, το οποίο είναι αρνητικό στον κορωνοϊό, ενώ μαζί του βρίσκεται η 26χρονη μητέρα του που έχει υποβληθεί σε τεστ και αναμένεται το αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι από χθες το Νοσοκομείο του Βόλου λειτουργεί με δύο Κλινικές – από τρεις – για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού, γεγονός που σημαίνει λιγότερη πίεση στο υγειονομικό προσωπικό. Η Γ’ Κλινική covid εκκενώθηκε και το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό ανακατανεμήθηκε σε δύο κλινικές.

e-thessalia.gr

Δείτε επίσης

5η ΥΠΕ προς Νοσοκομείο Βόλου: Δημιουργήστε όσες Μονάδες θέλετε..

Στην ίδια κατηγορία