Λάρισα: Ο δήθεν λογιστής κατάφερε να πάρει τους τραπεζικούς κωδικούς από μία 22χρονη κοπέλα

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Λαρισαίοι πολίτες καθώς το…

Ιδιαίτερα προσεκτικοί πρέπει να είναι οι Λαρισαίοι πολίτες καθώς το τελευταίο διάστημα σκαρφίζονται νέες μεθόδους για να υποκλέψουν κωδικούς και στοιχεία τραπεζικών λογαριασμών με σκοπό να τους «αδειάσουν».

Τελευταίο θύμα υπήρξε μία 22χρονη εργαζόμενη, η οποία δέχτηκε τηλεφώνημα από δήθεν «λογιστή», ο οποίος όχι μόνο την έπεισε πως δικαιούται επιπλέον χρήματα από τα 150 ευρώ που δόθηκαν μέσω της ψηφιακής κάρτας στους νέους που εμβολιάστηκαν, αλλά κατάφερε να αποσπάσει και τον τραπεζικό της λογαριασμό και τους κωδικούς ηλεκτρονικής πρόσβασης σ’ αυτόν.

Η ζημιά βέβαια ήταν η μικρή για την ίδια, καθώς έχασε μόνο 12 ευρώ από τον λογαριασμό της, αλλά τουλάχιστον πήρε το «μάθημά» της… Το περιστατικό κατήγγειλε στην «Ε» ο πρώην πρόεδρος των Λαρισαίων φοροτεχνικών Νίκος Νάτσιος, εφιστώντας την προσοχή των πολιτών.

Πάντως πρέπει να προβληματίσει η ευκολία που όλο και περισσότεροι πολίτες πέφτουν θύματα τέτοιων επιτήδειων…. Η αλήθεια είναι πως οι τρέχουσες συνθήκες έχουν δημιουργήσει πρόσφορο έδαφος σε απατεώνες. Εκμεταλλεύονται την αυξημένη χρήση ηλεκτρονικών υπηρεσιών, τηλεφωνούν και υποκλέπτουν με διάφορα τεχνάσματα ευαίσθητα στοιχεία ή κωδικούς.

onlarissa.gr

Στην ίδια κατηγορία