Λάρισα: Κατέληξε ο 80χρονος που αποχαιρέτησε τους δικούς του μέσω βιντεοκλήσης

Λάρισα: Κατέληξε ο 80χρονος που αποχαιρέτησε τους δικούς του μέσω βιντεοκλήσης

Είχε συγκλονίσει το Πανελλήνιο

Θλίψη στη Λάρισα και όχι μόνο προκάλεσε η είδηση πως ο 80χρονος που αποχαιρέτησε τους δικούς του μέσω βιντεοκλήσης, δεν τα κατάφερε

Τραγικό τέλος είχε η ιστορία ενός ηλικιωμένου, προσβεβλημένου από κορωνοϊό, που νοσηλεύονταν στο Γενικό Νοσοκομείο στη Λάρισα, καθώς ο 80χρονος που είχε συγκλονίσει όταν αποχαιρέτησε την οικογένειά του μέσω βιντεοκλήσης κατέληξε

Η επιθυμία του 80χρονου να μην διασωληνωθεί, αλλά να αποχαιρετίσει τους δικούς του μέσω βίντεο κλήσης, είχε δημοσιοποιηθεί από τον διευθυντή της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του νοσηλευτικού ιδρύματος κ. Απόστολου Κομνού, προκαλώντας αίσθηση στο πανελλήνιο.

Δυστυχώς ο ηλικιωμένος λίγες ώρες αφότου αποχαιρέτισε τους δικούς του, δεν κατάφερε να κερδίσει τη μάχη να κρατηθεί στη ζωή και κατέληξε σήμερα τα ξημερώματα.

«Δεν αντέχει το σύστημα – Γίνεται επιλογή ασθενών»

Στο μεταξύ, η κατάσταση στα νοσοκομεία της Λάρισας θυμίζει αυτή της Θεσσαλονίκης, με το ιατρονοσηλευτικό προσπωπικό να κρούεει τον κώδωνα του κινδύνου.

Με ζοφερά λόγια περιέγραψε, μιλώντας στο Θεσσαλικό Περισκόπιο της ΕΡΤ, την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία της Λάρισας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο οποίος το πρωί συναντήθηκε με τους γιατρούς και τις διοικήσεις του Πανεπιστημιακού και Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας.

“Ο μέσος όρος της ηλικίας όσων νοσηλεύονται διασωληνωμένοι έχει μειωθεί, κι αυτό γιατί έχει αρχίσει να γίνεται επιλογή των ασθενών, αναφέροντας το παράδειγμα της επιλογής ενός 50χρονου άντρα να καταλάβει το μοναδικό κρεβάτι στη ΜΕΘ αφήνοντας σε απλή κλίνη έναν 85χρονο.”

Συνεχίζοντας, ο κ. Γιαννάκος αναφέρθηκε στην κούραση του προσωπικού των νοσοκομείων, τόσο λόγω του αυξημένου φόρτου εργασίας όσο και των ελλείψεων που υπάρχουν, καθώς «πάνω από 90 συνολικά άτομα στην Θεσσαλία βρίσκονται εκτός εργασίας, αφού είτε νοσούν από κορονοϊό είτε βρίσκονται σε καραντίνα. 47 από αυτούς είναι γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επέμεινε στην ανάγκη επίταξης του ιδιωτικού τομέα και καταλόγισε «υπεκφυγή» στους ιδιοκτήτες κλινικών για την νοσηλεία σθενών με SARS-CoV-2.

Στην ίδια κατηγορία