Λάρισα: Η εφηβική φάρσα κατέληξε στα δικαστήρια – Πέταξαν πυροτεχνήματα σε σπίτι, έσπασαν αυλόγυρο και παρμπρίζ αυτοκινήτου

Με μεγάλη επιείκεια, με αφορμή τόσο το νεαρό της ηλικίας,…

Με μεγάλη επιείκεια, με αφορμή τόσο το νεαρό της ηλικίας, όσο και την αναγνώριση του  λάθους, έκρινε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας τρεις έφηβους, οι οποίοι από ένα αστείο «στο πλαίσιο κάποιου εθίμου», όπως επιχειρήθηκε να αποδοθεί η πράξη τους, βρέθηκαν κατηγορούμενοι, μεταξύ άλλων, για έκρηξη από κοινού από την οποία προέκυψε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για διακεκριμένη φθορά ξένης ιδιοκτησίας από κοινού με χρήση εκρηκτικών υλών.

Μια πολυμελής παρέα παιδιών, μεταξύ των οποίων και ανήλικοι, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε μάλιστα δικογραφία από το Αστυνομικό Τμήμα Τεμπών, «ξεκίνησαν μια φάρσα, αλλά παρεκτράπηκαν», όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο. Οι οποίοι σκέφτηκαν να πετάξουν παιδικά πυροτεχνήματα («σκορδάκια») στην αυλή ενός ζευγαριού ηλικιωμένων συγχωριανών τους, αλλά στη συνέχεια «χάθηκε ο έλεγχος», καθώς κάποιος έσπασε την αυλόπορτα, κάποιος άλλος έσπασε το παρμπρίζ του αυτοκινήτου με το γραμματοκιβώτιο του 69χρονου, γραμματοκιβώτιο το οποίο πέταξαν στο ρέμα.

Το γραμματοκιβώτιο βρέθηκε, όπως βρήκαν και τους νεαρούς δράστες αστυνομικοί του Τμήματος Τεμπών, με τρεις εξ αυτών να παραπέμπονται κατηγορούμενοι για μια απερισκεψία. Δύο από τους τρεις έφηβους κρίθηκαν μάλιστα ένοχοι και τους  επιβλήθηκε χρηματική ποινή.

Την αναγνώριση του λάθους των τριών νεαρών παρατήρησε η Εισαγγελέας, προτείνοντας την ενοχή των δύο 20χρονων, με ελαφρυντικά μόνο για φθορά ξένης περιουσίας και την απαλλαγή τους για τις άλλες κατηγορίες, προτείνοντας τέλος την αθώωση του 18χρονου. Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας έκρινε ενόχους για απλή φθορά τους δύο 20χρονους, επιβάλλοντας χρηματική ποινή 90 ημερησίων μονάδων προς 5 ευρώ η μία.

Στην ίδια κατηγορία