Λάρισα: Εξετάζεται αγιοκατάταξη του μακαριστού κύρου Θεολόγου – Επικροτεί και ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Την πρόθεσή του, να με­λετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το…

Την πρόθεσή του, να με­λετήσει η Εκκλησία της Ελλάδος το ζήτημα της ενδεχόμενης αγιοκατατάξεως του μακαριστού κυρού Θεολόγου, «ανδρός εγνωσμένης αρετής και ειρήνης», εξέφρασε δημοσίως ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος, τον οποίο και ευχαριστεί με ανακοίνω­σή του ο Σεβασμιότατος

Μητροπολίτης Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Μητροπολίτη Λάρισας και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμου, «ήδη συγκεκριμένα βήματα έχουν γίνει προς την κατεύθυνση αυτήν, παρά τα υφιστάμενα εμπόδια. Πόθος όλων μας είναι η ευόδωση του εγχειρήματος, ώστε παρά τα λάθη και την παθογένεια της τότε εποχής, να αναδειχθεί ότι σε κάθε χρονική περίοδο υπάρχουν οι άνθρωποι του θεού που καταθέτουν τη μαρτυρία της Πίστεως».

Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη διαδικασία είναι χρονοβόρα και προβλέπει συγκέντρωση πολλών στοιχείων περί της Αγιότητας του μακαριστού θεολόγου και εφόσον ο Άγιος Δράμας κρίνει ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις, τότε η πρότασή του θα υποβληθεί προς εξέταση και έγκριση από τη σχετική Επιτροπή της Συνόδου και εφόσον και αυτή κινείται προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση, το αίτημα θα προωθηθεί στη Διαρκή Ιερά Σύνοδο.

Υπενθυμίζεται ότι από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στη Λάρισα ο Σεβασμιότατος Ιερώνυμος είχε επιχειρήσει άνοιγμα στον λεγό­μενο χώρο των «θεολογικών», ενώ τον Νοέμβριο του 2018 είχε τελέσει τρισάγιο στους τάφους των μακαριστών, Μητροπολίτου Λαρίσης Πλαταμώνος και Τυρνάβου κυρού Θεολόγου και Γέροντος π. Αθανασίου Μυτιλιναίου στην Ιερά Κομνήνειο Μονή «Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Δημητρίου», στο Στόμιο.

Πηγή: Ελευθερία

Στην ίδια κατηγορία