Λάρισα: Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο προϊστάμενος για την καταγγελία δασκάλας για βιασμό

Στην ανακρίτρια Λάρισας απολογήθηκε ο προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας,…

Στην ανακρίτρια Λάρισας απολογήθηκε ο προϊστάμενος Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας, ο οποίος καταγγέλθηκε για βιασμό από γυναίκα εκπαιδευτικό.

Τρεις ώρες κράτησε η απολογία του προϊσταμένου στην ανακρίτρια Λάρισας και πριν από λίγο αποφασίσθηκε να αφεθεί ελεύθερος.

Έδωσε  τις δικές του εξηγήσεις  για την καταγγελία της εκπαιδευτικού ότι τη βίασε.

Τον είχε καταγγείλει πως στις 17  Σεπτεμβρίου είχε πέσει θύμα βιασμού από το στέλεχος και προϊστάμενό της στην υπηρεσία όπου εργαζόταν  μέσα στο αυτοκίνητο του . Η καταγγελία έγινε στις αρχές Οκτωβρίου και μάλιστα η γυναίκα παρέδωσε και ένα φόρεμα που φορούσε όπως ισχυρίζεται την επίμαχη ημέρα προκειμένου να ανιχνεύει και γενετικό υλικό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση που εξέδωσε ο κ. Αλέξης Κούγιας:

«Σήμερα, κατόπιν εξονυχιστικής ανακριτικής διαδικασίας, την οποία διενήργησε η Τακτική Ανακριτής Λαρίσης κα Πεΐδου και διήρκησε 3 και πλέον ώρες, και με σύμφωνη γνώμη του κου Προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Λαρίσης, έμεινε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγορεύσεως εξόδου από τη χώρα ο 62χρονος πρώην Περιφερειακός Διευθυντής της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, ο οποίος με καθυστέρηση 3 μηνών κατηγγέλθη ότι δήθεν βίασε υφισταμένη του στην παραλία του Αγιόκαμπου και σε απόσταση 50 χλμ από την πόλη της Λαρίσης, όπου κατά την καταγγέλλουσα είχαν μεταβεί για ένα συνηθισμένο περίπατο και, αφού αγόρασαν πρώτα αλκοολούχα ποτά, βρέθηκαν κατά την καταγγέλλουσα να συζητούν στο πίσω κάθισμα του αυτοκίνητου, όπου και ο κατηγορούμενος δήθεν την βίασε.

Ο δικηγόρος της καταγγέλλουσας κατά ευθεία παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας εντελώς παράνομα είχε διανείμει σε όλα τα ΜΜΕ μια μήνυση της φερομένης ως βιασθείσης, όπου περιεγράφετο μια εντελώς κατασκευασμένη και εκτός λογικής ιστορία και συγχρόνως διαβεβαίωνε τα ΜΜΕ ότι εκτός από την καταγγέλλουσα υπήρχαν και άλλα 17 θύματα γυναίκες συνάδελφοι του καταγγελλομένου που είχαν υποστεί αντίστοιχες συμπεριφορές από αυτόν.

Όμως κατά την διερεύνηση της υποθέσεως κατά την τακτική ανάκριση δεν ανερεύθη ούτε μια συνάδελφος του καταγγελλομένου που να περιγράψει αντίστοιχη παράνομη συμπεριφορά του, αλλά ακόμη και οι μάρτυρες κατηγορίας που η καταγγέλλουσα πρότεινε να εξεταστούν, τον περιέγραψαν σαν έναν ιδιαίτερα αξιοπρεπή επιστήμονα, ο οποίος σημειωτέον είναι κάτοχος 2 μεταπτυχιακών τίτλων, ενός στην Ελλάδα και ενός στη Σκωτία, με πλούσιο συγγραφικό έργο και ευτυχισμένος σύζυγος επί 40 έτη και παππούς.

Ο κ. κατηγορούμενος προσδοκά μετά από αυτή την εξέλιξη την απαλλαγή του από κάθε κατηγορία δια βουλεύματος. Στην ανάκριση παρέστη ο επικεφαλής του γραφείου μας κ. Αλέξιος Κούγιας».

Δείτε το σχετικό βίντεο ΕΔΩ

Πηγή: star.gr

Στην ίδια κατηγορία