Λάρισα: Έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό 24χρονος

Λάρισα: Έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό 24χρονος

Ο άτυχος νεαρός αντιμετώπιζε υποκείμενο νόσημα

Έχασε τη «μάχη» να κρατηθεί στη ζωή, προσβεβλημένος από κορωνοϊό ένας 24χρονος Ρομά στη Λάρισα που νοσηλεύονταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες διασωληνωμένος στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου.

Ο άτυχος νεαρός που σύμφωνα με το onlarissa.gr αντιμετώπιζε και υποκείμενο νόσημα, εισήχθη στο νοσοκομείο αρχές του μήνα, με βαριά συμπτώματα της νόσου Covid, ενώ λίγα 24ωρα αργότερα εμφάνισε επιδείνωση από το αναπνευστικό του σύστημα.

Οι γιατροί κατέβαλαν φιλότιμες προσπάθειες να τον κρατήσουν στη ζωή όμως χθες έχασε τη «μάχη» με τον κορωνοϊό ο 24χρονος βυθίζοντας στο πένθος τους οικείους του και τη Λάρισα.

Κάτω από 1% ο δείκτης μεταδοτικότητας – Πότε θα «ανασάνουμε»

Στο μεταξύ, σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, ο καθηγητής Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων δήλωσε ότι  «αν η ροή των εμβολίων είναι ικανοποιητική τους επόμενους μήνες και αν έχουμε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Χαραμάδα αισιοδοξίας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα αφήνουν τα επιδημιολογικά δεδομένα, καθώς όπως ανέφερε ο καθηγητής Υγειονομικής κι Επιδημιολογίας στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και μέλος της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων, Χρήστος Χατζηχριστοδούλου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή ΣΗΜΕΡΑ, ο συντελεστής μεταδοτικότητας είναι κάτω από 1% σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας.

Σημείωσε δε ότι η επανεκκίνηση του ανοίγματος της κοινωνίας θα είναι πάλι σταδιακή. «Προτεραιότητά μας είναι να ανοίξουν τα σχολεία, τα δημοτικά, τα γυμνάσια και ίσως και τα λύκεια» συμπληρώνοντας ότι στο τέλος του μήνα η Επιτροπή θα συνεδριάσει για να εξετάσει τα δεδομένα και να αποφασίσει αν τελικά θα ανοίξουν τα σχολεία στις 8 Ιανουαρίου.

Συνέστησε ωστόσο προσοχή κατά την περίοδο των εορτών επισημαίνοντας ότι οι επιστήμονες ανησυχούν για τον τρόπο που θα αντιδράσει ο κόσμος, γιατί είναι κουρασμένος.

Σε ό,τι αφορά στα εμβόλια, δήλωσε ότι «αν η ροή των εμβολίων είναι ικανοποιητική τους επόμενους μήνες και αν έχουμε ένα καλό ποσοστό του πληθυσμού εμβολιασμένο μέχρι τον Μάρτιο-Απρίλιο, το καλοκαίρι θα είμαστε σε πολύ καλό δρόμο».

Σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών, σημείωσε ότι ένα σημαντικό ποσοστό των υγειονομικών δήλωσαν ότι θα εμβολιαστούν. «Ετοιμάζουμε και μια μελέτη για δούμε τη στάση τους απέναντι στα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Είχαμε κάνει μια παρόμοια το 2009 για τον Η1Ν1 και τότε υπήρχε μεγαλύτερη αντίδραση στο εμβόλιο. Πολύ λίγοι το έκαναν», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι οι γιατροί αποτελούν πρότυπα στην κοινωνία και πρέπει να πειστούν πρώτα αυτοί για την ασφάλεια των εμβολίων για να ακολουθήσουν και οι πολίτες.

Δείτε επίσης:

ΕΟΔΥ – Τρίκαλα: 11 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

Στην ίδια κατηγορία