Λάρισα: Άγριος καυγάς έστειλε 30χρονη πρόσφυγα στο νοσοκομείο

Άγριος καυγάς σε ξενώνα

Λάρισα: Άγριος καυγάς σε ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα έστειλε 30χρονη πρόσφυγα στο νοσοκομείο – Της επιτέθηκαν με μπουνιές και κλωτσιές

Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας έχοντας δεχθεί επίθεση με γροθιές και κλωτσιές, μεταφέρθηκε μία 30χρονη γυναίκα, υπήκοος Ιράκ.

Η 30χρονη πρόσφυγας για λόγους που ερευνά το Αστυνομικό Τμήμα Αγιάς σύμφωνα με την εφημερίδα Ελευθερία, προχθές βράδυ δέχθηκε επίθεση από έναν 30χρονο Παλαιστίνιο και από μία 19χρονη Ιρακινή, όπου έστειλαν στο νοσοκομείο μια 30χρονη πρόσφυγα μετά από καυγά στη Λάρισα.

Δράστες και θύματα είναι όλοι τους πρόσφυγες που βρίσκονται νόμιμα στη Ελλάδα και φιλοξενούνται σε ξενώνα στην Άνω Σωτηρίτσα. Οι δύο δράστες συνελήφθησαν και σε βάρος τους θα σχηματισθεί δικογραφία, ενώ η 30χρονη μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο έχοντας δεχθεί γροθιές στο κεφάλι και στο σώμα της.


Στέλνουν sms ότι κακοποιούνται – Αυξάνονται τα περιστατικά βίας εν μέσω lockdown

Η μία μετά την άλλη, μεγαλουπόλεις μπαίνουν σε lockdown με αποτέλεσμα πολλές κακοποιημένες γυναίκες και παιδιά να βρίσκονται σχεδόν μόνιμα εγκλωβισμένοι στον ίδιο χώρο με τους οικείους βασανιστές τους εν μέσω καραντίνας. Από την Ιταλία μέχρι την Κίνα και από την Βραζιλία έως την Γερμανία οι αναφορές για βία αυξάνονται, όπως σημειώνει στο αφιέρωμά του ο Guardian.   

Πως επηρεάζει η πανδημία

Στην Χουμπέι, το αρχικό επίκεντρο της πανδημίας – όταν ακόμα ήταν απλή επιδημία – οι αναφορές για οικογενειακή βία στην αστυνομία τριπλασιάστηκαν κατά τη διάρκεια του lockdown από 47 σε 162 (σ.σ σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι). «Η επιδημία είχε τεράστιο αντίκτυπο», λέει ο Wan Fei, συνταξιούχος αστυνομικός που ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση κατά της βίας.

  Ενδεικτικό είναι πως στην Ιταλία, ενώ οι κλήσεις έχουν μειωθεί απότομα, αυξήθηκαν κατακόρυφα τα SMS και τα emails γυναικών που ζητούν βοήθεια – επειδή βρίσκονται στον ίδιο χώρο με τους δράστες και ο κίνδυνος να τις καταλάβουν είναι σημαντικά υψηλότερος αν ρισκάρουν να μιλήσουν.  

Το ίδιο μοτίβο επαναλαμβάνεται και αλλού στον κόσμο. Η τοπική κυβέρνηση της Καταλονίας λέει πως οι κλήσεις για βοήθεια αυξήθηκαν κατά 20% τις πρώτες ημέρες της καραντίνας.

Στην Κύπρο, μια αντίστοιχη γραμμή βοήθειας είδε άνοδο κατά 30% μέσα σε μία εβδομάδα μετά τις 9 Μαρτίου, οπότε και καταγράφηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στο νησί.

«Είναι μία δραματική αύξηση και μόνο ανεβαίνει», δήλωσε η Αννίτα Βράχα, του Συνδέσμου για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ) με έδρα την Λευκωσία. «Είναι 24ωρη γραμμή και δεχόμαστε κλήσεις όλη την ώρα».    Δεν καλούν για να μην τις ακούσουν οι βασανιστές   Στην Βραζιλία, ένα κρατικό κέντρο βοήθειας καταγράφει την ίδια εικόνα στην σκιά της καραντίνας.

«Μιλάμε για άνοδο 40% με 50%», λέει η δικαστής Αντριάνα Μέλο, που εξειδικεύεται σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, στο Ρίο ντε Τζανέιρο. Και τα νούμερα αυτά αφορούν μόνο στις περιπτώσεις που οι γυναίκες ζήτησαν τελικά βοήθεια και καταγράφηκαν τα περιστατικά.

 

Δείτε επίσης

«Ομηρικός» οικογενειακός καυγάς στον Αλμυρό με… εκτόξευση αντικειμένων!

Facebook
Twitter
Email
Sponsored