Κώστας Σκρέκας :Τα θέματα που παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο

Τον πρώτο κλιματικό νόμο, το νέο πλαίσιο για την επιτάχυνση…

Τον πρώτο κλιματικό νόμο, το νέο πλαίσιο για την επιτάχυνση έργων ΑΠΕ και το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία παρουσίασε σήμερα στο Υπουργικό Συμβούλιο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.


Το εμβληματικό σχέδιο για τον κλιματικό νόμο της χώρας θα αποτελέσει τον Οδικό Χάρτη για τη μετάβαση σε μια οικονομία μηδενικών εκπομπών ρύπων έως το 2050.


Με το νέο νομοθετικό πλαίσιο για τις ΑΠΕ, επιταχύνουμε τις επενδύσεις σε πράσινη ενέργεια ύψους 10 δισ. ευρώ έως το 2030. Επίσης, εκσυγχρονίζουμε την αδειοδότηση των σταθμών αποθήκευσης ηλεκτρικής ενέργειας και προωθούμε την ανάπτυξη υπεράκτιων αιολικών πάρκων.


Η αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας, προκειμένου να βελτιώσουμε τις ζωές των πολιτών και να προστατέψουμε τις μελλοντικές γενιές.

Στη μάχη για την κλιματική κρίση και την προστασία της φυσικής μας κληρονομιάς είμαστε όλοι μαζί.


Η πρωτοβουλία #VaribopiReset, του ομίλου ΒΙΑΝΕΞ, έρχεται να συμβάλει σημαντικά στον ολιστικό σχεδιασμό μας για την ανασυγκρότηση και αναγέννηση των πυρόπληκτων περιοχών.

Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχθήκαμε, στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τον εμπνευστή της πρωτοβουλίας, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ομίλου, Δημήτρη Γιαννακόπουλο, τον Πρύτανη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σπυρίδωνα Κίντζιο και τον Αντιπρύτανη, Σταύρο Ζωγραφάκη.

Μας παρουσίασαν αναλυτικά το έργο, το οποίο θα υλοποιηθεί σε συνεργασία με 97 εταιρείες και το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών – Agricultural University of Athens -Οfficial, για την αποκατάσταση και ανάπλαση ενός από τους πιο σημαντικούς πνεύμονες οξυγόνου της Αττικής, της Βαρυμπόμπης.

Στην ίδια κατηγορία