Κορωνοϊός: Αποσυμπίεση του συστήματος αυτή την στιγμή στη Λάρισα

Κορωνοϊός: Αποσυμπίεση του συστήματος αυτή την στιγμή στη Λάρισα

Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ είναι κατειλημμένες 9 από τις 18 κλίνες

Μπορεί στην χώρα να αναμένουμε το τρίτο κύμα κορωνοϊού σύμφωνα με τους επιστήμονες, όμως φαίνεται πως η Λάρισα τα πολύ δύσκολα τα πέρασε, με τα δύο νοσοκομεία της πόλης να δέχονται την μεγαλύτερη πίεση τον περασμένο Νοέμβριο και Δεκέμβριο.

Βέβαια τίποτα δεν θα πρέπει να προεξοφληθεί σε ότι αφορά το τρίτο κύμα covid 19, ωστόσο τα νοσοκομεία μας είναι έτοιμα σε αυτό το ενδεχόμενο.

Σε ότι αφορά το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η εικόνα είναι ενθαρρυντική με την αυγή του νέου έτους, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στο onlarissa.gr ο Διοικητής του ΠΓΝΛ κ. Δημήτρης Κατσικονούρης, από τις 168 συνολικά κλίνες του νοσοκομείου για covid, είναι γεμάτες μόλις οι 45. «Δεν ήμασταν ποτέ καλύτερα» θα σημειώσει ο κ. Κατσικονούρης, αναλογικά πάντα με την εικόνα που παρουσίασε το νοσοκομείο τους δύο προηγούμενους μήνες, όπου το σύστημα δέχθηκε τρομερά μεγάλη πίεση αναφορικά με τα περιστατικά κορωνοϊού.

Στη ΜΕΘ του ΠΓΝΛ είναι κατειλημμένες 9 από τις 18 κλίνες, αυτή την στιγμή, ενώ ο τέταρτος όροφος με τις δύο κλινικές είναι κλειστός στην παρούσα φάση, εφόσον δεν νοσηλεύεται κανείς.

«Ο σχεδιασμός παραμένει ο ίδιος σε ότι αφορά την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο νοσοκομείο μας» αναφέρει ο Διοικητής του ΠΓΝΛ για να συμπληρώσει: «Είμαστε πανέτοιμοι σε ένα ενδεχόμενο τρίτο κύμα, ωστόσο θεωρώ πως εμείς περάσαμε το μεγάλο κύμα στη Λάρισα, όταν ήμασταν στο κόκκινο τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο. Πιστεύω πως το τρίτο κύμα θα το περάσουμε πιο ελαφριά. Πάντως αυτή την στιγμή υπάρχει αποσυμπίεση του συστήματος στη Λάρισα».

Αθανασία Παύλου

Δείτε επίσης

Διοικητής ΓΝ Καρδίτσας: Μήνυση για όσους συνεχίζουν να με συκοφαντούν

Ο Κικίλιας ζήτησε την παραίτηση του διοικητή του νοσοκομείου Καρδίτσας

Στην ίδια κατηγορία