Καρδίτσα: Οκτώ σταθμοί μηχανημάτων και πέντε μεταφόρτωσης αλατιού

Καρδίτσα: Οκτώ σταθμοί μηχανημάτων και πέντε μεταφόρτωσης αλατιού

Υπάρχει ένας στόλος 58 μηχανημάτων όλων των ειδών

Έτοιμη από κάθε άποψη δηλώνει η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας για να παρέμβει και να δώσει λύσεις εφόσον δημιουργηθούν προβλήματα από την επερχόμενη κακοκαιρία με οκτώ σταθμοί μηχανημάτων και πέντε μεταφόρτωσης αλατιού .

Ο αντιπεριφερειάρχης Κωστής Νούσιος, μίλησε στο KarditsaLive.Net και ανέφερε πως τα όσα αποφασίσθηκαν στην τελευταία συνεδρίαση του Συντονιστικού έχουν τεθεί σε εφαρμογή και όλος ο μηχανισμός είναι σε επιφυλακή.

Πιο αναλυτικά τόνισε πως υπάρχει ένας στόλος 58 μηχανημάτων όλων των ειδών, όπως αλατιέρες, λεπίδες, αποχιονιστικά, γκρέιντερ, φορτωτές, τόσο της Περιφερειακής Ενότητας όσο και μισθωμένα, τα οποία είναι κατανεμημένα σε οκτώ σταθμούς, απ’ όπου και επιχειρούν, ανάλογα την περιοχή που θα παρουσιαστεί ανάγκη.

Συγκεκριμένα οι σταθμοί είναι από ένας στους αυχένες Τυμπάνου και Αγ. Νικολάου, στην Καρδίτσα, στο Νεοχώρι, στη Μούχα, στο Κρυονέρι, στη Ραχούλα και στη Ρεντίνα.

Παράλληλα η Περιφερειακή Ενότητα έχει προμηθευτεί επαρκείς ποσότητες αλατιού για τον παγετό και έχουν διανεμηθεί σε πέντε σταθμούς μεταφόρτωσης, απ’ όπου και θα γίνεται η διανομή τους. Πρόκειται για σταθμούς που βρίσκονται σε Καρδίτσα, Μούχα, Νεοχώρι, Πεζούλα και Δυτική Αργιθέα.

Τέλος ο κ. Νούσιος ζήτησε από τους πολίτες να είναι προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να τις επιχειρούν μόνο σε περίπτωση ανάγκης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση ότι υπάρχει η εμπειρία και ο απαραίτητος προγραμματισμός για την αντιμετώπιση, με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο, των προβλημάτων που πιθανόν να παρουσιασθούν. 

Δείτε επίσης

Σε επιφυλακή η Πολιτική Προστασία στα Τρίκαλα για το κύμα κακοκαιρίας (βίντεο)

Στην ίδια κατηγορία