Ιερόσυλοι «ξήλωσαν» τον Εσταυρωμένο από εξωκλήσι στα Φάρσαλα

Ιερόσυλοι «ξήλωσαν» τον Εσταυρωμένο από εξωκλήσι στα Φάρσαλα

Πώς έδρασαν οι ιερόσυλοι

Εξωκλήσι στα Φάρσαλα και συγκεκριμένα του Προφήτη Ηλία στην Αμπελιά «χτύπησα» αυτή τη φορά Ιερόσυλοι, οι οποίοι δεν δίστασαν ακόμη και να ξηλώσουν από την οροφή του ναού την εικόνα του Παντοκράτορα, του Εσταυρωμένου.

Η διάρρηξη καταγγέλθηκε χθες το πρωί στο Αστυνομικό Τμήμα Φαρσάλων από τον εφημέριο του ναού και εκτιμάται πως οι ιερόσυλοι «χτύπησαν» το εξωκλήσι στα Φάρσαλ τα τελευταία 24ωρα.

Σύμφωνα με την «Ελευθερία» οι άγνωστοι δράστες αφού παραβίασαν την είσοδο του ναού που βρίσκεται ένα χιλιόμετρο έξω από το χωριό, αφαίρεσαν από το τέμπλο δύο εικόνες, μία του Χριστού και μία της Παναγίας που χρονολογούνται τις τελευταίες δεκαετίες.

Το πρωτοφανές της κλοπής ωστόσο έγκειται στο γεγονός ότι οι δράστες αφαίρεσαν από την οροφή του ναού τον Παντοκράτορα τον Εσταυρωμένο τον οποίο ξήλωσαν από σταυρό, ενώ έκλεψαν τέλος και ένα Ευαγγέλιο.

Να σημειωθεί πως τους τελευταίους μήνες έχουν καταγγελθεί αρκετές κλοπές σε εξωκλήσια χωριών, της Ελασσόνας, του Κιλελέρ όπως και των Φαρσάλων με τους δράστες να κλέβουν ακόμα και οστεοφυλάκια Αγίων.

Λάρισα: Ρασοφόρος βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγες ημέρες ένας ρασοφόρος μέσης ηλικίας βεβήλωσε το Μνημείο Θυμάτων Ολοκαυτώματος στη Λάρισα.

Κρατώντας μπροστά στο σώμα του μια θρησκευτική εικόνα, σχημάτισε με μαύρο σπρέυ το σύβολο της φράσης «Ιησούς Χριστός Νικά».

Στη συνέχεια σχεδίασε 2 φορές ακόμα το ίδιο σύμβολο στον τοίχο του περίβολου της Συναγωγής, που βρίσκεται αυτή την εποχή σε στάδιο αναστήλωσης.

Άμεσα ενημερώθηκαν οι αρμόδιες Αρχές ενώ ο Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Λάρισας κατέθεσε μήνυση.

Σε ανακοίνωσή του το Κεντρικό Ισραηλιτικο Κέντρο Ελλάδας αναφέρει τα εξής:

Θρησκευτικό φανατισμό και μισαλλοδοξία αποπνέει ο νέος βανδαλισμός ιερών εβραϊκών χώρων στη Λάρισα, που έγινε στις 3.12.2020.

Χρησιμοποιώντας θρησκευτικά σύμβολα, οι ιερόσυλοι αποτύπωσαν το αντιεβραϊκό τους μίσος στην εξωτερική πρόσοψη της Συναγωγής Λάρισας, καθώς και στο μνημείο του Ολοκαυτώματος, εκφράζοντας την απαξίωση τους για την ιερότητα των χώρων και καταπατώντας τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος.

Ο Ελληνικός Εβραϊσμός καταδικάζει τις αποτρόπαιες αυτές πράξεις. Ζητούμε από τις αρμόδιες Αρχές τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών, καθώς και την παραπομπή τους στη δικαιοσύνη.

Υπενθυμίζουμε τη δήλωση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, κ. Μαραγαρίτη Σχοινά, μόλις προ δύο ημερών: «Η Ευρώπη στέκεται σταθερά ενάντια σε κάθε μορφή αντισημιτισμού. Η εβραϊκή ζωή είναι και πάντα θα είναι τμήμα των Ευρωπαϊκών κοινωνιών, καθώς και του τρόπου ζωής μας».

Καμιά ανοχή στο φανατισμό, στη μισαλλοδοξία και στον αντισημιτισμό”.

Δείτε επίσης:

Ούτε ιερό, ούτε όσιο: Έκλεψαν μέχρι και λείψανα Αγίου στη Λάρισα

Ιερόσυλοι έκλεψαν το λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

Φάρσαλα: Ιερόσυλοι έκλεψαν 3 εικόνες του 1945

Στην ίδια κατηγορία