Γιώργου Κωτσού: «Ο Ορεινός Τουρισμός στη Νότια Πίνδο, στη μετά – Covid Εποχή»

Ο τουρισμός αποτελεί έναν αναπτυσσόμενο και δυναμικό κλάδο της ελληνικής οικονομίας, καθώς προσφέρει άμεσα και έμμεσα αναπτυξιακές ευκαιρίες σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων αλλά και σε έναν μεγάλο αριθμό προορισμών. H ανάπτυξη του τουρισμού βασίζεται σε κρίσιμους παράγοντες όπως η πλούσια φυσική και πολιτισμική κληρονομιά μας, η ελληνική φιλοξενία και ο τρόπος ζωής, η σύγχρονη τουριστική υποδομή και οι υπηρεσίες αλλά και το κλίμα που, όπως και στην υπόλοιπη Μεσόγειο, προσελκύει παγκοσμίως έναν σημαντικό αριθμό τουριστών.

Η Ελλάδα χαρακτηρίζεται ως ορεινή χώρα καθώς το μεγαλύτερο μέρος της (70%) είναι ορεινό. Παρά το γεγονός αυτό παρατηρούμε πως ο ορεινός τουρισμός στη χώρα μας δεν είναι ιδιαίτερα αναπτυγμένος. Ο Νομός Καρδίτσας διαθέτει έναν θαυμάσιο ορεινό όγκο ο οποίος διαθέτει τεράστιες προοπτικές ανάπτυξης εάν προωθηθούν κατάλληλα οι ξεχωριστές επενδυτικές προκλήσεις του. Έτσι, τα Άγραφα, η Λίμνη Πλαστήρα, Η Αργιθέα, ο Σμόκοβος και γενικότερα όλη η ορεινή Ελλάδα θα πρέπει να προβληθεί έντονα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό διαφημίζοντας τον πανέμορφο ορεινό της όγκο, με αυτό το ξεχωριστό της φυσικό περιβάλλον, τα αγνά της προϊόντα και τα φιλόξενα χωριά της με την πλούσια ιστορία τους.

Θα ήθελα να συγχαρώ το Δήμο Λίμνης Πλαστήρα, το Δίκτυο των Δήμων Περιοχής Πίνδου, την Κ.Ε.Δ.Ε και την Πολυτεχνική Σχολή του Α.Π.Θ για αυτή την εξαιρετική τους πρωτοβουλία. Η ανάπτυξη του Νομού μας πρέπει να στηριχτεί εξολοκλήρου στην αναβάθμιση και την προσέλκυση ορεινού τουρισμού καθώς ο ορεινός όγκος του νομού μας μπορεί να αποφέρει ικανοποίηση και διασκέδαση ακόμα και στους πλέον απαιτητικούς προσφέροντας αρκετές ευκαιρίες προσέλκυσης τουριστών και επενδυτών.

Facebook
Twitter
Email
Sponsored