Γεμάτες οι κλίνες COVID-19 και ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας

Γεμάτες οι κλίνες COVID-19

Η κατάσταση έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο

Σκληρή μάχη με τις οριακές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η πανδημία του νέου κορωνοϊού, δίνουν γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό στην 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, ενώ στο Νοσοκομείο Καρδίτσας η πληρότητα στις κλίνες COVID-19 και στη ΜΕΘ που λειτουργούν είναι στο 100%!

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες από την 5η ΥΠΕ, σήμερα Δευτέρα (23/11), στο Νοσηλευτικό Ίδρυμα της πόλης μας και οι 48 κλίνες νοσηλείας ασθενών με κορωνοϊό είναι γεμάτες, όπως και οι έξι κλίνες της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας. Παράλληλα, από τις 9 κλίνες που έχουν διατεθεί για τα ύποπτα περιστατικά, μόνο οι τέσσερις είναι κενές.

Η κατάσταση έχει φτάσει σχεδόν στο απροχώρητο στο Νομό μας και το ιδιαίτερα ανησυχητικό είναι ότι και στα άλλα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας η εικόνα προσομοιάζει με αυτή της περιοχής μας.

Σε ότι αφορά στην 5η ΥΠΕ, συνολικά οι κλίνες για COVID-19 είναι 567. Από αυτές οι 499 είναι κατειλημμένες και οι 68 παραμένουν ακόμη κενές, εκ των οποίων οι 45 διατίθενται για νοσηλεία επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και οι 23 για ύποπτα περιστατικά.

Σχετικά με τις κλίνες ΜΕΘ, η 5η ΥΠΕ διαθέτει συνολικά 101. Από αυτές οι 76 προορίζονται για επείγουσα νοσηλεία ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από το νέο κορωνοϊό και οι 25 για άλλα επείγοντα περιστατικά.

Μέχρι πριν λίγο, από τις 76 κλίνες ΜΕΘ για COVID-19, μόνο οι δυο ήταν κενές στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Ο αγώνας είναι συνεχής και πολύ σκληρός στο υγειονομικό σύστημα να καταφέρει να ανταπεξέλθει στην τεράστια επιβάρυνση που δέχεται από την πανδημία ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα και ελπίδα όλων είναι το υφιστάμενο lockdown να αποδώσει γρήγορα καρπούς.

karditsalivenet

Δείτε επίσης

Λαρισαίοι γιατροί αφήνουν τη βουλή και σπεύδουν εθελοντές

«Δεν αντέχει το σύστημα στη Λάρισα – Γίνεται επιλογή ασθενών»

“Μάχη” στο Νοσοκομείο Τρικάλων – Γεμάτη η ΜΕΘ (βίντεο)

Θεσσαλία: Ασφυξία στις ΜΕΘ με τους διασωληνωμένους

Στην ίδια κατηγορία