Επιστροφή στα…κοντέινερ για μαθητές του Δ. Παλαμά – Μελέτες από το Κτιριακών Υποδομών περιμένει ο Δήμος

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός του Μαρτίου, θα συνεχίσουν…

Τα προβλήματα που δημιούργησε ο σεισμός του Μαρτίου, θα συνεχίσουν να συνοδεύουν, στο ξεκίνημα της νέας χρονιάς, τα Σχολεία του Δήμου Παλαμά που υπέστησαν ζημιές.

Ουσιαστικά πρόκειται για το 1ο Δημοτικό της έδρας του Δήμου, και το Δημοτικό Σχολείο Κοσκινά, που στις 13 Σεπτεμβρίου, ημέρα έναρξης της σχολικής χρονιάς, θα βρει αρκετά παιδιά σε κοντέινερ και άλλα σε αίθουσες εκτός αυτών που είχαν συνηθίσει.

Ο δήμαρχος Παλαμά κ. Γιώργος Σακελλαρίου, μίλησε στο KarditsaLive.Net για το θέμα, επισημαίνοντας ότι παρά τις προσπάθειες που έγιναν να δρομολογηθούν εξελίξεις για την εξεύρεση μόνιμης λύσης, δεν υπήρξε ακόμα η σχετική ανταπόκριση.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως βρίσκεται σε αναμονή απάντησης από τις κτιριακές υποδομές, για την σύνταξη των απαραίτητων μελετών. Έχουμε στείλει, είπε, όλα τα απαραίτητα έγγραφα και περιμένουμε, γιατί μόνοι μας δεν έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε αυτό το βασικό βήμα. Ευελπιστούμε, κατέληξε, ότι θα υπάρξει ανταπόκριση και στις επόμενες ημέρες θα επιδιωχθεί νέα επαφή, για να έχουμε ενημέρωση.

Σε ό,τι αφορά τώρα στους μαθητές που ανήκουν στα σχολεία που υπάρχει κτιριακό πρόβλημα, ο κ. Σακελλαρίου μας ενημέρωσε πως στο 1ο Δημοτικό Παλαμά 4 τάξεις θα φιλοξενηθούν σε κοντέινερ και οι υπόλοιπες σε αίθουσες του κέντρου πολλαπλών χρήσεων.

Στο δημοτικό σχολείο Κοσκινά θα έχουμε 2 τάξεις σε κοντέινερ και άλλη μία στο τμήμα του σχολείου που έχει κριθεί κατάλληλο για την φιλοξενία παιδιών και εκπαιδευτικών.

karditsalive.net

Στην ίδια κατηγορία