Εκβίαζε πατέρα και γιο στο Βόλο και τους πήρε 5.500 ευρώ

Εκβίαζε πατέρα και γιο στο Βόλο και τους πήρε 5.500 ευρώ

Πως πιάστηκε από την Αστυνομία

Εκβίαζε πατέρα και γιο στο Βόλο και ζητούσε χρήματα για να μην καταθέσει σε βάρος του στοιχεία σε οικονομική υπηρεσία. 

Το περιστατικό συνέβη στη Νέα Ιωνία από ένας 72χρονο που συνελήφθη χθες στις 6:50 το απόγευμα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου. 

Ο 72χρονος απειλούσε έναν 39χρονο και τον 64χρονο πατέρα του ότι θα καταθέσει σε βάρος τους επιβαρυντικά στοιχεί σε Οικονομική Υπηρεσία. Τους εκβίαζε μάλιστα και τους ζητούσε χρηματικά ποσά.  Ο πατέρας και ο γιος ενημέρωσαν τις αρχές και στήθηκε αστυνομική επιχείρηση χθες το απόγευμα. Οι δύο άνδρες του παρέδωσαν 5.500 ευρώ και ο 72χρονος συνελήφθη μόλις παρέλαβε τα χρήματα. 

Σύμφωνα με το e-thessalia.gr η σύλληψή του έγινε στο σπίτι του ενός από τους δύο παθόντες όπου ο 72χρονος είχε έρθει για να παραλάβει το χρηματικό ποσό.

Ο 72χρονος που εκβίαζε πατέρα και γιο στο Βόλο σήμερα θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της και την “ξάφρισαν” απατεώνες

Στο μεταξύ, πορτοφόλι με 200 ευρώ έκλεψαν δυο άνδρες Ρομά από 73χρονη γυναίκα στον Βόλο την χρονική περίοδο μεταξύ Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Για το περιστατικό έγινε καταγγελία στην αστυνομία, ωστόσο λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο έδρασαν οι κλέφτες, έδωσε ο γαμπρός της ηλικιωμένης γυναίκας, με ανάρτησή του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως ανάφερε, οι δυο δράστες χτύπησαν την πόρτα της ηλικιωμένης γυναίκας στις 5 το απόγευμα και ζήτησαν να τους δώσει λίγο ψωμί, να φάνε.

Εκείνη τους λυπήθηκε και άνοιξε την πόρτα του σπιτιού της, με αποτέλεσμα να μπουν μέσα και να κάνουν τα πράγματά της “φύλλο και φτερό”, στην προσπάθειά τους να βρουν χρήματα ή κοσμήματα. Μάλιστα, προσπάθησαν να αφαιρέσουν ακόμη και τα δαχτυλίδια από το χέρι της ηλικιωμένης γυναίκας, χωρίς να το καταφέρουν. Τελικά, βρήκαν το πορτοφόλι, που περιείχε 200 ευρώ και αμέσως τράπηκαν σε φυγή, χωρίς να χτυπήσουν τη γυναίκα.

Δείτε επίσης:

«Μάχη» δίνει ο 25χρονος που έπεσε από τον 4ο όροφο στο Βόλο

Νεκρός στο τιμόνι νταλίκας 50χρονος στο Βόλο!

Νεκρός για 12 ημέρες μέσα στο σπίτι του 47χρονος στο Βόλο

Βόλος: Mόνος στη ζωή, μόνος και στο θάνατο 47χρονος

Στην ίδια κατηγορία