Εγκρίθηκε η προσωρινή παραχώρηση κοντέινερ για 7 πληγέντες του Δήμου Μουζακίου

Εγκρίθηκε η προσωρινή παραχώρηση κοντέινερ για 7 πληγέντες του Δήμου Μουζακίου

Ενδιαφέρον για κοντέινερ είχε εκδηλωθεί και από πληγέντες του Δήμου Παλαμά

Σε έγκριση παραχώρησης 7 προκατασκευασμένων οικίσκων τύπου κοντέινερ, σε πληγέντες του Δήμου Μουζακίου, προχώρησε  το υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, με απόφαση που υπογράφει ο υπουργός κ. Κώστας Αχ. Καραμανλής

Η παραχώρηση έχει προσωρινό χαρακτήρα και η διάρκειά της καθορίζεται σε δύο χρόνια, ενώ αφορά ισάριθμους (7) δικαιούχους σε τρεις πληγέντες τοπικές κοινότητες του Δήμου Μουζακίου.

Πιο αναλυτικά πρόκειται για τρείς οικίσκους των 25 τετραγωνικών στην Τ.Κ. Ριζοβουνίου, τρεις επίσης των 25 τετραγωνικών στην Τ.Κ Κρανιάς και 1 οικίσκο των 36 τετραγωνικών για πολυμελή οικογένεια στην Τ.Κ. Μαγούλας.

Οι οικίσκοι τύπου κοντέινερ θα μεταφερθούν με δαπάνη και μέριμνα του Δήμου Μουζακίου, από τις αποθήκες του υπουργείου σε ιδιόκτητα οικόπεδα των δικαιούχων, όπως προβλέπεται από το νόμο.

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Φάνης Στάθης, με τον οποίο επικοινώνησε το KarditsaLive.Net, τόνισε πως ο Δήμος βρίσκεται σε επικοινωνία με το υπουργείο, έχει ήδη έρθει σε συνεννόηση με μεταφορική εταιρεία της περιοχής μας και μόλις πάρει το «πράσινο φως» από το Υποδομών για τη μεταφορά θα προχωρήσει άμεσα σε αυτή.

Απαντώντας σε σχετική μας ερώτηση υπογράμμισε ότι αρχικά είχε εκδηλωθεί ενδιαφέρον από 12 πληγέντες που είχαν μείνει άστεγοι από τον ΙΑΝΟ. Εκ των υστερών δύο εξ αυτών απέσυραν το ενδιαφέρον τους και οι αιτήσεις που έγιναν, τελικά, προς το υπουργείο ήταν 10.

Από αυτές οι 3 απορρίφθηκαν γιατί, σύμφωνα με το υπουργείο, οι αιτούντες δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις. Οι συμπολίτες μας αυτοί, κατέληξε, έχουν το δικαίωμα ένστασης κατά της απόφασης του Υποδομών και Μεταφορών και είναι πολύ πιθανό να το ασκήσουν. 

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι  ενδιαφέρον για κοντέινερ είχε εκδηλωθεί και από πληγέντες του Δήμου Παλαμά, αλλά όπως μας ενημέρωσε ο δήμαρχος Γιώργος Σακελλαρίου, στην υποβολή αίτησης έφθασε μόνο ένας εξ αυτών. Την δεδομένη στιγμή αυτή εξετάζεται από το υπουργείο και θα αποφασισθεί η παραχώρηση ή όχι του οικίσκου.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία