Έγιναν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Λάρισα

εμβολιασμοί λάρισα

Στις 4 Ιανουαρίου οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Ιστορική μέρα ξημέρωσε για την Λάρισα αφού σήμερα ξεκίνησαν από το πρωί οι πρώτοι εμβολιασμοί στους υγειονομικούς γιατρούς και νοσηλευτές.

Ιστορική η πρώτη ημέρα των εμβολιασμών στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας με τον φωτογραφικό φακό να καταγράφει την εκκίνηση της διαδικασίας, στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας, Παναγιώτης Πρεζεράκος και στελέχη του νοσοκομείου από τις τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Από τους πρώτους που έκαναν το εμβόλιο και ο Καθηγητής Παιδιατρικής του Τμήματος Ιατρικής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας Γιώργος Συρογιαννόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στα Τρίκαλα ο εμβολιασμός θα ξεκινήσει στις 4 Ιανουαρίου.

Στις 4 Ιανουαρίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα, την Καρδίτσα και τον Βόλο, ενώ την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά ο εμβολιασμός στους υγειονομικούς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Οι εμβολιασμοί θα ξεκινήσουν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας την Τρίτη, όπου έχουν στηθεί δύο εμβολιαστικά κέντρα.

Όπως προαναφέρθηκε, οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα θα ξεκινήσουν στις 4 Ιανουαρίου και θα αφορούν τον εμβολιασμό υγειονομικών, γιατρών και νοσηλευτών στα Νοσοκομεία και στα Κέντρα Υγείας.

Την ίδια μέρα θα ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί σε Βόλο και Καρδίτσα. Το εμβόλιο θα φυλάσσεται στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Καρδίτσας και από εκεί θα γίνεται η διανομή προς στα εμβολιαστικά κέντρα της  5ης ΥΠΕ.

Η φύλαξη του θα γίνεται σε ειδικά ψυγεία καθώς χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου και θα μεταφέρεται από ειδικές εταιρίες που μεταφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα.

12 εμβολιαστικά κέντρα

Στην Π.Ε Τρικάλων θα λειτουργήσουν δώδεκα εμβολιαστικά κέντρα, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες των πολιτών όλων των Δήμων.

Αυτά είναι:

 • Το Γενικό Νοσοκομείο Τρικάλων
 • Το Κ.Υ. αστικού τύπου Τρικάλων (πρώην ΙΚΑ)
 • Το Κ.Υ. Καλαμπάκας
 • Το Κ.Υ. Πύλης
 • Το Κ.Υ. Φαρκαδόνας
 • 1η ΤΟΜΥ Τρικάλων
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Κονισκού
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Κλεινού
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Οξύνειας
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Διαλεχτού
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Μουριάς
 • Το Περιφερειακό Ιατρείο Ζηλευτής

Τα παραπάνω εμβολιστικά κέντρα θα λειτουργούν σε 12ωρη βάση, από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, με εξαίρεση με εξαίρεση την ΤΟΜΥ που θα λειτουργεί από τις 8 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι.

Για την λειτουργία τους το προσωπικό που απαιτείται θα εργάζεται δύο βάρδιες.

Το έντυπο που θα υπογράφουν όσοι εμβολιάζονται

Στα εμβολιαστικά κέντρα έχει σταλεί ήδη και η ειδική φόρμα την οποία θα πρέπει να συμπληρώσουν όσοι κάνουν το εμβόλιο.

Όπως αναφέρεται στις οδηγίες που απεστάλησαν στα εμβολιαστικά κέντρα και συντάχθηκαν από το υπ. Υγείας και την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, οι πολίτες που θα δεχθούν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19 θα πρέπει να δώσουν τη συναίνεσή τους προφορικά, γεγονός που θα διασφαλίζει ότι έχουν ενημερωθεί πλήρως για τη διαδικασία, αλλά και για τις πιθανές ανεπιθύμητες ενέργειες.

Στην περίπτωση που κάποιος πολίτης δεν μπορεί να παράσχει προφορική συγκατάθεση για το εμβόλιο, θα πρέπει να συμπληρώνεται το έγγραφο από κάποιον οικείο, πάροχο φροντίδας ή δικαστικό συμπαραστάτη.

Δείτε επίσης

Στις 4 Ιανουαρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί στα Τρίκαλα

Στην ίδια κατηγορία