Διοικητής 5ης ΥΠΕ: Όλα έτοιμα για τον εμβολιασμό

εμβολιασμός Θεσσαλία

Δεν αλλάζει κάτι στον στρατηγικό σχεδιασμό

Όλα έτοιμα φαίνεται πως είναι για την αυριανή παραλαβή των εμβολίων και την εκκίνηση των εμβολιασμών όπως δήλωσε ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ.

Ενόψει της αυριανής διανομής των εμβολίων προς Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το οποίο αποτελεί νοσοκομείο αναφοράς, ώστε να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό την Τρίτη, 29 Δεκεμβρίου, ο Διοικητής της 5ης ΥΠΕ κ. Φώτης Σερέτης διευκρίνισε στο onlarissa.gr ότι δεν αλλάζει κάτι στον στρατηγικό σχεδιασμό για την πανδημία στην περιοχή της Λάρισας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Σερέτης δήλωσε ότι ο στρατηγικός σχεδιασμός παραμένει ως έχει, με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας να λειτουργεί αποκλειστικά ως νοσοκομείο covid και ότι τα έκτακτα περιστατικά, ογκολογικά και χειρουργικά εξυπηρετούνται κανονικά από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας. “Είναι σημαντικό να το διευκρινίσουμε αυτό· υπήρξαν ασάφειες στον Τύπο σχετικά με το θέμα των έκτακτων περιστατικών και το ΓΝΛ”, τόνισε ο κ. Σερέτης.

“Μπορεί να παρατηρούμε μια σταθερή πτώση στα νέα κρούσματα στη Λάρισα και οι εισαγωγές στα δύο νοσοκομεία να έχουν μειωθεί, ωστόσο τα επιδημιολογικά στοιχεία που έχουμε δεν επιτρέπουν προς το παρόν οποιαδήποτε αλλαγή. Πρέπει να παραμείνουμε σε επιφυλακή και να μην εφησυχάσουμε· όταν περάσει η κρίση το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας θα επανέλθει στη φυσιολογική λειτουργία του”, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ως προς τη διαδικασία του εμβολιασμού, ο κ. Σερέτης τόνισε πως είναι όλα έτοιμα και ότι σύντομα θα δοθεί στη δημοσιότητα από το Υπουργείο ο χάρτης με τα εμβολιαστικά κέντρα στο νομό Λάρισας.

“Οι λίστες των υγειονομικών που δηλώνουν την πρόθεση τους να κάνουν το εμβόλιο είναι δυναμική· καθημερινά, τα στοιχεία αλλάζουν καθώς οι υγειονομικοί προχωρούν σε δηλώσεις σύμφωνα με το σύστημα της Διοίκησης του κάθε Νοσοκομείου” διευκρίνισε ο κ. Σερέτης.

Υπενθυμίζεται ότι μεθαύριο Τρίτη 29 Δεκεμβρίου θα γίνουν οι πρώτοι εμβολιασμοί στη Λάρισα και ειδικότερα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο εκεί όπου έχουν στηθεί δυο εμβολιαστικά κέντρα, ενώ στις 4 Ιανουαρίου θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός των υγειονομικών στα υπόλοιπα νοσοκομεία της Θεσσαλίας και στα Κέντρα Υγείας.

Στην 5η ΥΠΕ, σε Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα, θα λειτουργήσουν 144 εμβολιαστικά κέντρα. Το εμβόλιο θα φυλάσσεται στον Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών Καρδίτσας και από εκεί θα γίνεται η διανομή προς στα εμβολιαστικά κέντρα της 5ης ΥΠΕ.

Η φύλαξη του θα γίνεται σε ειδικά ψυγεία μιας και χρειάζεται θερμοκρασία -70 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα μεταφέρεται από ειδικές εταιρίες οι οποίες και μεταφέρουν φαρμακευτικά σκευάσματα.

Δείτε επίσης:

Γιαννακόπουλος για lockdown: Γίνεται ήδη κατάχρηση στη Λάρισα

Στην ίδια κατηγορία