Διέφυγε από το Ίδρυμα Ανηλίκων Βόλου, “τρύπωνε” σε σπίτια και έκανε ληστείες

Συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα

Είχε διαφύγει στις 22 Δεκεμβρίου του 2020 από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, για να συλληφθεί προχθές στη Λαμία, καθώς φέρεται να συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται κυρίως στη διάπραξη ληστειών, σε βάρος γυναικών.

Από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας εντοπίστηκαν τις μεσημβρινές ώρες προχθές και συνελήφθησαν και τα τρία μέλη της ομάδας, ανήλικοι ημεδαποί, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας, διάπραξη ληστειών κατά συναυτουργία και διακεκριμένη περίπτωση κλοπής. Όπως προέκυψε, οι τρεις ανήλικοι, το χρονικό διάστημα από 31-01-2021 έως και 15-02-2021, ενέχονται στη διάπραξη τουλάχιστον τεσσάρων ληστειών και μίας κλοπής.

Οι δράστες εντόπιζαν ηλικιωμένες γυναίκες και αφού αρχικά εισέρχονταν στο εσωτερικό των οικιών τους από ανασφάλιστες θύρες ή στις αυλές αυτών, ακολούθως με τη χρήση σωματικής βίας, αποσπούσαν χρυσές αλυσίδες που έφεραν τα θύματα στον λαιμό τους. Στην περίπτωση της κλοπής, τα μέλη της ομάδας εντόπισαν την ηλικιωμένη να κινείται πεζή και με τη μέθοδο της απασχόλησης, της αφαίρεσαν ομοίως μια χρυσή αλυσίδα που έφερε στον λαιμό της.

Όπως διαπιστώθηκε, ένας εκ των τριών συλληφθέντων, έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Επιπλέον σε βάρος του, από το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων Μεσολογγίου, είχε επιβληθεί κράτηση στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Βόλου, από το οποίο είχε διαφύγει και αναζητούνταν από τις 22-12-2020.

Η έρευνα από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον της ανακρίτριας Λαμίας.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία