Βόλος: Πολλές οι απόπειρες απάτης

τηλεφωνική-απάτη

Την προσοχή των πολιτών εφιστούν οι Αρχές

Πολλές είναι οι απόπειρες απάτης εναντίον εκατοντάδων Βολιωτών, οι οποίοι δέχθηκαν μηνύματα για δάνεια και όχι μόνο, ενώ οι Αρχές εφιστούν την προσοχή των πολιτών.

Δεκάδες εκτιμάται ότι είναι τις τελευταίες μέρες οι απόπειρες απάτης στην περιοχή του Βόλου, με την υπηρεσία «Λεφτά στο Λεπτό» και καλούνται όσοι δεχτούν ανάλογα τηλεφωνήματα, να μην ενδώσουν.

Αναρτήσεις χρηστών social media, γνωστοποίησαν το πρόβλημα, εφιστώντας την προσοχή όλων για επιτήδειους που τηλεφωνούν συνήθως για εμπορική συναλλαγή και ζητούν να χρησιμοποιήσουν υπηρεσία γνωστής τράπεζας, δήθεν για να στείλουν χρήματα.

«Εμείς δεν γνωρίζαμε την υπηρεσία, μας κάλεσαν στο μαγαζί, αλλά επειδή μας φάνηκαν ύποπτα αυτά που έλεγαν», διακόψαμε την επικοινωνία και ενημερώσαμε την Ασφάλεια. Από εκεί μας επιβεβαίωσαν ότι υπάρχει μεγάλη απάτη», αναφέρεται σε μια από τις πολλές αναρτήσεις.

Οι χρήστες συστήνουν μεγάλη προσοχή και τονίζουν να μη δίνετε ποτέ και σε κανέναν pin, ή κωδικούς που λαμβάνουν στο κινητό τους, γιατί πρόκειται περί απάτης.

Την ίδια ώρα, μια άλλη ιστορία απάτης γνωστοποίησε ο «Εσταυρωμένος» και στη σχετική ανάρτηση αναφέρεται ότι «προσέξτε τις διαδικτυακές παγίδες που αφήνουν στη ζωή αποκαΐδια!

Δυστυχώς, έχουν γίνει θύματα πολλοί συνάνθρωποί μας, από αγνώστους… «φίλους» στο διαδίκτυο.

Κάποιοι εγκληματίες αυτού του είδους -κυρίως εκ του εξωτερικού- βασιζόμενοι στο συναίσθημα, τον ερωτισμό, την μεγαλομανία και την φιλαργυρία κάποιων -ανδρών και γυναικών- προβάλλουν πολλές ευκαιρίες για ηδονή και χρήμα. Είναι φοβερό το πόσο έχουν σπουδάσει την ψυχολογία των αφελών, των απλών και απονήρευτων ανθρώπων

Μην ανοίγεται τα μηνύματα αγνώστων. Μην απαντάται σ’ αυτά.Μην δίνεται τα στοιχεία σας. Να ρωτάτε κάποιους που γνωρίζουν.Ενημερώστε την αστυνομία αν σας εκβιάζουν.. Σας προσφέρουμε ένα μικρό πρόσφατο δείγμα, που φανερώνει την πονηρία κάποιων: Μία άγνωστη δεσποινίδα, αν τελικά λένε αλήθεια, έστειλε ένα μήνυμα στο e-mail κάποιου φίλου του «Ε». Όπως ισχυρίζεται, η αποστολέας του μηνύματος, βρίσκεται σε μια εμπόλεμη περιοχή… Είναι στρατιωτικός και ζητά μια συγκεκριμένη συνεργασία, αλλά και μια φιλική… σχέση.

Ουσιαστικά, ζητά τον τραπεζικό λογαριασμό του παραλήπτη για να καταθέσει ένα μεγάλο ποσόν -επταψήφιο αριθμό, κάποια εκατομμύρια δολάρια- με σκοπό να προσφέρει το 10% σε φιλανθρωπικούς σκοπούς, το 20% σ’ αυτόν που θα συνεργαστεί μαζί της και θα της εμπιστευτεί τον τραπεζικό του λογαριασμό και το υπόλοιπο θα το έκανε μεγάλες επενδύσεις. Για να πείσει δε τον ανώνυμο γι’ αυτή παραλήπτη, του έστειλε: φωτογραφίες της και μία ανθοδέσμη με τριαντάφυλλα, υποσχόμενη πως θα έρθει στην Ελλάδα και θα του προφέρει πολλή αγάπη! Ο Θεός να μας φωτίζει για να μην πέσουμε σε τέτοια παγίδα και, στη συνέχεια, να μην κλαίμε στα αποκαΐδια της ζωής μας…».

Δείτε επίσης:

Βόλος: Απατεώνας παρήγγειλε 280.000 μάσκες και δεν τις πλήρωσε ποτέ

Στην ίδια κατηγορία