Ασθενής με κορωνοϊό από την Καρδίτσα διακομίστηκε στην Πάτρα (βίντεο)

Ασθενής με κορωνοϊό από την Καρδίτσα διακομίστηκε στην Πάτρα (βίντεο)

Δραματικές είναι οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται στα Νοσοκομεία και μάλιστα…

Δραματικές είναι οι καταστάσεις που εκτυλίσσονται στα Νοσοκομεία και μάλιστα χθες ασθενής με κορωνοϊό από την Καρδίτσα διακομίστηκε στην Πάτρα

Πιο συγκεκριμένα, δραματική είναι η κατάσταση στη βόρεια Ελλάδα καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ. Χθες, πραγματοποιήθηκε διακομιδή δέκα ασθενών σε νοσοκομεία της Πάτρας και των Ιωαννίνων. Ανάμεσά τους και ένας ασθενής με κορωνοϊό από την Καρδίτσα διακομίστηκε στην Πάτρα

Όπως μετέδωσε το Open, η διακομιδή έγινε με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Η πίεση στα νοσοκομεία είναι τόσο μεγάλη που κάθε φορά που αδειάζει κάποια κλίνη ΜΕΘ, μέσα σε πέντε λεπτά καλύπτεται και πάλι και δεν υπάρχουν περιθώρια. Γιατροί και νοσηλευτές δοκιμάζουν τις αντοχές τους, την ώρα που οι ασθενείς παλεύουν για την ζωή τους.

Δείτε το βίντεο:

Σε Πάτρα και Ιωάννινα οι διακομιδές ασθενών

«Η Θεσσαλία είναι στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη»

Για την κατάσταση που επικρατεί στη Θεσσαλία και για την αύξηση των κρουσμάτων μίλησε ο κ. Γουργουλιάνης από το Νοσοκομείο της Λάρισας, ενώ την ίδια ώρα αναφέρθηκε και στους λόγους που οδήγησαν στην έξαρση κρουσμάτων.

Συγκεκριμένα, σε κάθε οικογένεια υπάρχει και κρούσμα, είπε ο κ. Κωνσταντίνος Γουργουλιάνης, διευθυντής της Πνευμονολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Λάρισας, τονίζοντας ότι «λαμβάνουμε συνεχώς κλήσεις για ελαφριά συμπτώματα, που μένουν σπίτι λόγω της υπερφόρτωσης των νοσοκομείων».

Ξεκαθαρίζοντας ότι αναφέρεται τόσο στη Λάρισα όσο και στο Βόλο, εκτίμησε ότι αναλογικά με τον πληθυσμό, η Θεσσαλία «βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη Θεσσαλονίκη» και χαρακτήρισε το πρόβλημα με την πανδημία «πολύ εκτεταμένο».

Επιχειρώντας να ερμηνεύσει την έξαρση των κρουσμάτων, εκτίμησε ότι αφενός ενδέχεται να οφείλεται στην κοινωνική ζωή της πόλης, όπου υπάρχουν πολλοί πεζόδρομοι και συνωστισμός και αφετέρου στο lockdown, επειδή οι νέοι έμειναν στα σπίτια με τους ηλικιώμενους και υπήρξε διάδοση του ιού.

«Αντιμετωπίζουμε πρωτόγνωρες καταστάσεις», σχολίασε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μιλώντας για τα μέτρα που ενδεχομένως θα έπρεπε να ληφθούν και εκτίμησε ότι, «το καθολικό lockdown είναι που θα προκαλέσει την ανακοπή του κύματος της πανδημίας».

Δείτε επίσης:

Τρίκαλα: 40 νέα κρούσματα το τελευταίο 24ωρο

“Εφιάλτης” με 99 νεκρούς και 608 διασωληνωμένους

Στην ίδια κατηγορία