Αλμυρός: Πλήρωσε προκαταβολή 65.000 € για ζωοτροφές που δεν είδε ποτέ!

«Καμπάνα» 15 μηνών, χρηματική ποινή 200 ημερησίων μονάδων με αναστολή…

«Καμπάνα» 15 μηνών, χρηματική ποινή 200 ημερησίων μονάδων με αναστολή και δικαίωμα έφεσης, έριξε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε έναν 59χρονο από τον Αλμυρό που αντιμετώπιζε την κατηγορία της υπεξαίρεσης αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Κατηγορούμενη, εκτός από τον 59χρονο ήταν και η σύζυγός του, που αθωώθηκε, ενώ το ζευγάρι δεν εμφανίστηκε στο Δικαστήριο και εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στις 9 Οκτωβρίου 2018, από πρόθεση ο 59χρονος, ιδιοκτήτης επιχείρησης εμπορίας δημητριακών, στην οποία απασχολεί και τη σύζυγό του, προχώρησε σε υπεξαίρεση αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας.
Στις 15 Αυγούστου 2018 έκανε συμφωνία με τον μηνυτή που είναι κάτοικος Κύπρου ιδιοκτήτης εταιρίας ζωοτροφών, για προμήθεια από τον κατηγορούμενο 1100 τόνους σιταριού χύμα, έναντι 120.000 €.
Οι δύο επαγγελματίες συμφώνησαν ο δεύτερος να καταβάλει 60.500 € ως προκαταβολή και μετά την παραλαβή του εμπορεύματος να τον εξοφλήσει.
Ωστόσο ο 59χρονος, δεν έστειλε το εμπόρευμα, παρά τις συνεχείς διαβεβαιώσεις της συζύγου του κατηγορούμενου ότι θα το παραλάβει και στις αρχές Οκτωβρίου , ο μηνυτής , προχώρησε σε εξώδικη δήλωση, καλώντας τον κατηγορούμενο να του επιστρέψει στην προκαταβολή που είχε λάβει εντός δύο ημερών.
Ο κατηγορούμενος δεν επέστρεψε τα χρήματα, με αποτέλεσμα ο επιχειρηματίας από την Κύπρο να τον μηνύσει για υπεξαίρεση και ο 59χρονος να κριθεί ένοχος και να καταδικαστεί.

Στην ίδια κατηγορία