Αλλάζει η Πλατεία Πανεπιστημίου στο Βόλο-Μετατρέπεται σε σύγχρονη και πράσινη με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020

Μια νέα σύγχρονη και πράσινη πλατεία αποκτά η πόλη του…

Μια νέα σύγχρονη και πράσινη πλατεία αποκτά η πόλη του Βόλου καθώς το επόμενο διάστημα ξεκινούν οι εργασίες ανάπλασης της Πλατείας Πανεπιστημίου. Ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την υπογραφή της σύμβασης του έργου, προϋπολογισμού 690.000, με δικαιούχο το Δήμο Βόλου. Το έργο εντάσσεται στο πρόγραμμα της Στρατηγικής Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου, που στρατηγικά σχεδίασε και χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Η πλατεία περιβάλλεται από τον πολυσύχναστο εμπορικό πεζόδρομο της Ερμού, όπου έχει πρόσωπο και το κτίριο του Πανεπιστημίου (πρώην Ματσάγγου), την οδό Δημητριάδος που είναι η κυριότερη οδική αρτηρία εξόδου από την πόλη, την οδό Παύλου Μελά με συχνή κυκλοφορία και τον πεζόδρομο της Μακεδονομάχων.

«Σε συνεργασία με τον Δήμαρχο Βόλου Αχιλλέα Μπέο και την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014 -2020 προχωράμε μια σειρά παρεμβάσεων στην πόλη του Βόλου, στο πλαίσιο της στρατηγικού μας σχεδίου για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Ξεκινά το επόμενο διάστημα το έργο της αναμόρφωσης της πλατείας Πανεπιστημίου, στο κέντρο του Βόλου. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σχεδίασε και χρηματοδοτεί τα σχέδια για τη Βιώσιμη Αστική Ανάπτυξη των πόλεων της Θεσσαλίας ώστε να γίνουν πιο πράσινες, με περισσότερους οργανωμένους και περιποιημένους ελεύθερους χώρους και τελικά πιο ανθρώπινες. Στόχος του νέου έργου είναι η πλατεία που θα αποδοθεί στους κατοίκους και τους επισκέπτες, να συμβάλει σημαντικά στην αναβάθμιση και αναζωογόνηση του αστικού περιβάλλοντος» πρόσθεσε ο Περιφερειάρχης.

Οι εργασίες

Οι παρεμβάσεις αφορούν :

– Στη διαμόρφωση του χώρου της πλατείας Πανεπιστημίου, επιφάνειας 2.671,28 τ.μ.

– Στη διαμόρφωση του πεζόδρομου της Μακεδονομάχων (από Δημητριάδος έως Ερμού), επιφάνειας 252,00 τ.μ.

– Στη διαμόρφωση τμήματος του πεζόδρομου της Ερμού πλάτους 1,5 μ. (από την Παύλου Μελά έως την Μακεδονομάχων), επιφάνειας 70,00 τ.μ.

– Και στη διαμόρφωση των πεζοδρομίων της Παύλου Μελά (από Δημητριάδος έως Ερμού) και της Δημητριάδος (από Μακεδονομάχων έως Παύλου Μελά) που γειτνιάζουν με την πλατεία, επιφάνειας 280,72 τ.μ.

Στην ίδια κατηγορία