Αγόρασε χωματουργικό μηχάνημα αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ στην Αλόννησο

Αγόρασε χωματουργικό μηχάνημα αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ στην Αλόννησο

Αφού το θύμα κατέθεσε τα 4.500 ευρώ ο απατεώνας εξαφανίστηκε

Άφαντος ο υποψήφιος πωλητής, άφαντο και το χωματουργικό μηχάνημα που αγόρασε ένας άντρας στην Αλόννησο και δεν το παρέλαβε ποτέ.

Συγκεκριμένα, άλλη μια αγγελία που αναρτήθηκε στο Facebook αποδείχθηκε παραπλανητική, με αποτέλεσμα ένας 44χρονος από την Αλόννησο που ανταποκρίθηκε σε αυτήν εκδηλώνοντας ενδιαφέρον για την αγορά ενός χωματουργικού μηχανήματος να χάσει ένα σημαντικό ποσό.

Το θύμα εντόπισε την περασμένη Τρίτη την αγγελία που είχε αναρτήσει ένας άγνωστος μέχρι στιγμής άνδρας και τον κάλεσε στο κινητό που ανέφερε. Αφού συμφώνησαν στην αγοραπωλησία έναντι 4.500 ευρώ, ο φερόμενος ως πωλητής έδωσε στον επίδοξο αγοραστή έναν αριθμό λογαριασμού για να καταθέσει τα χρήματα.

Ο 44χρονος κατέθεσε το ποσό, όμως όταν επιχείρησε να ενημερώσει τον πωλητή, διαπίστωσε ότι είχε κλείσει το κινητό, που δεν άνοιξε ως την Πέμπτη.

Έτσι, συνειδητοποίησε πως το χωματουργικό μηχάνημα που αγόρασε αλλά δεν το παρέλαβε ποτέ ήταν μια κομπίνα και εξαπατήθηκε, ενώ κατήγγειλε τον πωλητή στο αστυνομικό τμήμα στην Αλόννησο.

Η έρευνα για την ταυτοποίησή του βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ ήδη σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη μέσω διαδικτύου σε βάρος αγνώστου.

Νέα απάτη με «μαϊμού» SMS από τράπεζα – Έκαναν φτερά οι οικονομίες του ύψους 12.000 ευρώ!

Στο μεταξύ, όλο και πληθαίνουν οι απάτες σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών που δέχονται στα κινητά τους SMS, τα οποία υποτίθεται ότι προέρχονται από τράπεζα στην οποία διαθέτουν λογαριασμό και τους δίνουν οδηγίες, με το πρόσχημα ότι απαιτείται επικαιροποίηση των στοιχείων τους.

Θύμα μιας τέτοιας απάτης έπεσε ένας κάτοικος της Αμφιλοχίας, στο κινητό του οποίου έφτασε ένα μήνυμα που ανέφερε ότι είχε φραγεί ο τραπεζικός λογαριασμός του και παρέθετε έναν σύνδεσμο (link) για να συμπληρώσει τα προσωπικά του στοιχεία και τους κωδικούς του, ώστε να αρθεί η φραγή και να αποκτήσει εκ νέου πρόσβαση στο e-banking.

Μόλις, όμως, ο ανυποψίαστος συναλλασσόμενος πληκτρολόγησε στον σύνδεσμο τα στοιχεία που του ζητήθηκαν, έκαναν φτερά από τον λογαριασμό του όλες οι οικονομίες του, ύψους 12.000 ευρώ!

Το θύμα κατήγγειλε στους αστυνομικούς του τοπικού τμήματος την απάτη και εκείνοι διαπίστωσαν ότι τα χρήματα είχαν μεταφερθεί στον λογαριασμό ενός αλλοδαπού. Έτσι, σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος αγνώστου και προσπαθούν να εξακριβώσουν πού βρίσκεται.

Δείτε επίσης:

Χιλιάδες ευρώ έχασε Λαρισαίος επιχειρηματίας που έπεσε θύμα απάτης

Μεγάλη κομπίνα με ενοίκια στη Λάρισα για να εισπράξουν το επίδομα στέγασης

Βόλος: Πολλές οι απόπειρες απάτης

Χρήσιμες συμβουλές για ασφαλείς ηλεκτρονικές συναλλαγές

Στην ίδια κατηγορία