5η ΥΠΕ προς Νοσοκομείο Βόλου: Δημιουργήστε όσες Μονάδες θέλετε..

5η ΥΠΕ προς Νοσοκομείο Βόλου: Δημιουργήστε όσες Μονάδες θέλετε, γιατροί δεν υπάρχουν - φωτo: αρχείο

Το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου επέμεινε στη δημιουργία των Μονάδων

Το Νοσοκομείο του Βόλου προχωρεί σε αναδιάρθρωση της πρότασής του για ενίσχυση της υγειονομικής μονάδας με νέες ειδικότητες για να στηρίξει την απόφασή του να δημιουργήσει τμήμα Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικό Εργαστήριο, τμήμα Νεώτερων Απεικονιστικών Μεθόδων, ειδική Μονάδα Παρηγορητικής Θεραπείας (ενταγμένη στο Αναισθησιολογικό τμήμα) με 20 Κλίνες, Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας με 4 κλίνες και Μονάδα Υπερβαρικού Οξυγόνου.


Το επιστημονικό συμβούλιο του Νοσοκομείου επέμεινε στη δημιουργία των Μονάδων και ζήτησε προσλήψεις γιατρών για τη στήριξή τους, ωστόσο η διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας με έγγραφο στις 24 Νοεμβρίου αναφέρει πως «οποιαδήποτε τροποποίηση θα πρέπει να γίνει χωρίς αύξηση του αριθμού του ιατρικού προσωπικού και των κλινών.

Μετά από αυτή την «εντολή» συγκλήθηκε το Επιστημονικό Συμβούλιο και αποφασίστηκε η μετατροπή θέσεων που είχαν ζητηθεί μέσα από τον Οργανισμό για να στελεχωθούν οι νέες αναγκαίες μονάδες, με την επισήμανση ότι η εισήγησή του αποτελεί πρόταση ανάγκης, προκειμένου να δημιουργηθούν και να λειτουργήσουν τα αντίστοιχα τμήματα που κρίνονται απολύτως απαραίτητα.

Επισημαίνει ωστόσο ότι δυστυχώς οι εξελίξεις οδηγούν σε υποβάθμιση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών του Νοσοκομείου, καθώς καταργούνται θέσεις συγκεκριμένων ειδικοτήτων.

Η νέα πρόταση είναι η εξής: Η μετατροπή των δύο θέσεων Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης σε δύο θέσεις Καρδιολόγων για την Ειδική Μονάδα Επεμβατικής Καρδιολογίας και Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου, η μετατροπή της μιας θέσης Δερματολογίας/Αφροδισιολογίας και της μιας θέσης Ρευματολογίας, σε δύο θέσεις Ακτινολόγων για το τμήμα Νεώτερων Απεικονιστικών Μεθόδων (Αξονική και Μαγνητική Τομογραφία).

Επίσης, η μετατροπή δύο θέσεων Πνευμονολογίας σε δύο θέσεις Εντατικολογίας για τη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ), η μετατροπή των δύο θέσεων Ενδοκρινολογίας σε δύο θέσεις Παθολογίας για την Ειδική Μονάδα Παρηγορητικής Θεραπείας, η μετατροπή της μιας θέσης Στοματικής και Γναθοπροσωπικής Χειρουργικής σε μια θέση Αναισθησιολογίας για την Ειδική Μονάδα Παρηγορητικής Θεραπείας.


Προτείνεται επίσης η μετατροπή της μιας θέσης Χειρουργικής Θώρακος σε μια θέση Αναισθησιολογίας για την Ειδική Μονάδα Παρηγορητικής Θεραπείας.


Σε περίπτωση δημιουργίας Μονάδας Υπερβαρικού Οξυγόνου θα πρέπει να προκηρυχθούν επιπλέον τρεις θέσεις Παθολογίας.

Αναδιάρθρωση και στις κλίνες
Για την τροποποίηση του Οργανισμού ώστε να στελεχωθούν οι αναγκαίες μονάδες τοποθετήθηκε προχθές επίσημα και η Ιατρική Υπηρεσία, για την δυναμικότητα των κλινών.

Η Ιατρική Υπηρεσία αποτελεί Διεύθυνση και διαρθρώνεται σε τομείς στους οποίους λειτουργούν Τμήματα κατά ειδικότητα, Μονάδες, Ιατρικές

Ειδικότητες-Ειδικές Μονάδες καθώς και Διατομεακά και λοιπά Τμήματα ως εξής:
– Παθολογικός τομέας με δυναμικότητα 171 κλινών.
– Χειρουργικός Τομέας με δυναμικότητα 176 κλινών.
– Εργαστηριακός Τομέας.
– Ψυχικής υγείας με δυναμικότητα 40 κλινών.
– Διατομεακά Τμήματα με δυναμικότητα 13 κλινών.

Η Ιατρική Υπηρεσία εισηγήθηκε την αναδιάρθρωση της δύναμης των κλινών του Γ.Ν. Βόλου «Αχιλλοπούλειο», ανά Τομέα ως εξής:
α) Παθολογικός Τομέας με δυναμικότητα 164 κλινών (μείωση κατά 7 κλίνες).
β) Ψυχικής Υγείας με δυναμικότητα 30 κλινών (μείωση κατά 10 κλίνες).
γ) Διατομεακά Τμήματα με δυναμικότητα 30 κλινών (αύξηση κατά 17 κλίνες).
δ) Οι κλίνες του Χειρουργικού Τομέα παραμένουν ως έχουν (176).
Τις προτάσεις του Επιστημονικού Συμβουλίου και της Ιατρικής Υπηρεσίας ενέκρινε το διοικητικό συμβούλιο του Νοσοκομείου.

e-thessalia.gr

Δείτε επίσης

Μήνυμα ελπίδας από τις νοσηλεύτριες του Νοσοκομείου Βόλου

Στην ίδια κατηγορία