Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2”: Επιδότηση δόσεων και για δάνεια επιχειρήσεων

Πρόγραμμα "ΓΕΦΥΡΑ 2": Επιδότηση δόσεων και για δάνεια επιχειρήσεων

Όλες οι λεπτομέρειες

Το Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2” με επιδότηση δόσης επιχειρηματικών δανείων για διάστημα εννέα μηνών βάζει στη φαρέτρα του το οικονομικό επιτελείο, επιστρατεύοντας ακόμη ένα μέτρο, ύψους 300 εκατ. ευρώ προκειμένου να δώσει ανάσα στην αγορά.

Η πρόταση, σύμφωνα με την εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς, προκειμένου να λάβει έγκριση, όπως και να ορισθούν τα κριτήρια βάσει των οποίων το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος της δόσης.

Πρόκειται ουσιαστικά για επέκταση του ισχύοντος προγράμματος για δανειολήπτες που πλήττονται από τις οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας και έχουν εξυπηρετούμενο ή ρυθμισμένο δάνειο με προσημείωση /υποθήκη στην πρώτη κατοικία.

Το Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ 2” με επιδότηση δόσης επιχειρηματικών δανείων για διάστημα εννέα μηνών βάζει στη φαρέτρα του το οικονομικό επιτελείο, επιστρατεύοντας ακόμη ένα μέτρογια τους μικρομεσαίες πληττόμενες επιχειρήσεις θα περιλαμβάνει εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια και εφόσον πάρει το πράσινο φως από τους θεσμούς αναμένεται να ξεκινήσει από την άνοιξη, ενδεχομένως με τη λειτουργία πλατφόρμας αντίστοιχης με αυτή που έχει δημιουργήσει η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους για την επιδότηση των στεγαστικών δανείων. Το υπόλοιπο του δανείου και το ύψος της μηνιαίας δόσης αναμένεται να παίξουν ρόλο όπως και ο τζίρος της επιχείρησης.

Δείτε επίσης

«Παράθυρο» για επιδότηση δόσεων και για επιχειρηματικά δάνεια

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία