Πληρώνονται οι αγρότες στην Καρδίτσα αύριο Πέμπτη

Πληρώνονται οι αγρότες στην Καρδίτσα, αύριο Πέμπτη

Καταβάλλονται οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τον ΙΑΝΟ

Την Πέμπτη 28 του μηνός θα πληρωθούν στους αγρότες της Καρδίτσας οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ για τον ΙΑΝΟ Συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Ανδρέα Λυκουρέντζο πραγματοποίησε ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός.

Ο βουλευτής μετέφερε στον πρόεδρο τα πολλά παράπονα των αγροτών για τις εκτιμήσεις που έκαναν οι Γεωπόνοι του ΕΛΓΑ αναφορικά με τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ. Οι περισσότεροι αγρότες του Ν. Καρδίτσας εκφράζουν σοβαρά παράπονα για αδικαιολόγητη χαμηλή εκτίμηση των ζημιών και ζητούν να υπάρξει δίκαιη αποτίμηση.

Ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε στον κ. Κωτσό ότι συμμερίζεται την αγωνία και τον προβληματισμό των αγροτών και ενημέρωσε πως θα δοθεί η δυνατότητα υποβολής ενστάσεων και η εκδίκασή τους θα γίνει με ακρίβεια και δικαιοσύνη.

Επιπλέον, θα υπάρξει μέριμνα για δίκαιες και άμεσες αποζημιώσεις ακόμη και για εκείνους τους αγρότες που δεν άφησαν «μάρτυρες» στα χωράφια τους. Αναφορικά με τις αποζημιώσεις του απολεσθέντος ζωικού κεφαλαίου ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ανέφερε ότι οι ενστάσεις θα εκδικαστούν με βάση την ένσταση που θα υποβληθεί από τους κτηνοτρόφους σε σχέση με τη Δήλωση τους στο ΟΣΔΕ.

Το ίδιο θα ισχύσει και για τους μελισσοκόμους. Ο κ. Λυκουρέντζος ενημέρωσε το Βουλευτή ότι τα χρήματα με βάση τις αρχικές εκτιμήσεις θα καταβληθούν στους παραγωγούς την Πέμπτη 28 Ιανουαρίου.

Η αποζημίωση από τις ζημίες του Ιανού ανέρχεται στα 15 εκατομμύρια ΕΥΡΩ και αφορά κατά κύριο λόγο το Ν. Καρδίτσας που υπέστη και τη μεγαλύτερη ζημιά από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Επίσης ο κ. Κωτσός ενημερώθηκε ότι οι αποζημιώσεις για το 2020 θα πληρωθούν σε μία δόση και ανέρχονται σε επιπλέον 16 εκ. ΕΥΡΩ.

Αναφορικά με τις ενστάσεις που θα υποβληθούν από τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους και τους Μελισσοκόμους ο κ. Λυκουρέντζος σημείωσε ότι αυτές θα εκδικαστούν μέχρι το τέλους του Φεβρουαρίου

«Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζος έδειξε αμέριστη κατανόηση στα παράπονα των αγροτών του Νομού Καρδίτσας αναφορικά με τις εκτιμήσεις των Γεωπόνων του ΕΛΓΑ για τις ζημιές από τον ΙΑΝΟ και δεσμεύτηκε ότι οι ενστάσεις που θα υποβληθούν θα εξεταστούν με ακρίβεια και δικαιοσύνη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύει για πολλοστή φορά το ενδιαφέρον της για τον Αγροτικό κόσμο και φροντίζει για την άμεση ικανοποίηση των αιτημάτων αποζημίωσης των καλλιεργειών επιδεικνύοντας πρωτοφανή ταχύτητα στην καταβολή των αποζημιώσεων στους δικαιούχους». Δήλωσε μετά τη συνάντηση ο Βουλευτής Καρδίτσας κ. Κωτσός.

Τι λέει η Αστυνομία για τα 25 κιλά χασίς σε χωριό των Τρικάλων

Τρίκαλα: Η αγορά στενάζει και το λουκέτο καραδοκεί

Ένας συμβολισμός, μία προσμονή και μία δήλωση για το φράγμα Μεσοχώρας

Νέα σύγχρονα στέγαστρα στα Τρίκαλα

Δωρεά μασκών και αντισηπτικών στον Δήμο Τρικκαίων

Τελικά υπάρχει σχέδιο για την ορθή λειτουργία των σχολείων;

Συνεργασία Παπαστεργίου – Ξυνοπούλου για το άνοιγμα των σχολείων

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο Τwitter μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Στην ίδια κατηγορία