«Πεινάμε»: 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν δώσει κλειδιά

«Πεινάμε»: 4 στις 10 επιχειρήσεις εστίασης έχουν δώσει κλειδιά

Ένα βήμα πριν το κλείσιμο

Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις εστίασης επιβιώνουν μόνο από τις παραδόσεις εκτός (Ντελίβερι), έχοντας απολύσει δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους. Βρίσκονται όμως σχεδόν στο σύνολό τους ένα βήμα πριν το κλείσιμο.

Καταιγισμός αντιδράσεων από όλη την Ελλάδα μετά τις προκλητικές δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη κατά των επαγγελματιών της εστίασης. Δεν μιλάμε για κάποια συνδικαλιστική τακτική από αυτές που έχουμε ζήσει στο παρελθόν. Μιλάμε για την στυγνή πραγματικότητα και τις αντιδράσεις οι οποίες οξύνονται μετά την προκλητική ανυπαρξία της κυβέρνησης.

Επιχειρηματίες του κλάδου – που ακόμα λειτουργούν – δηλώνουν στο newsbreak.gr ότι δεν μπορούν πλέον να συντηρήσουν όχι τις επιχειρήσεις, αλλά ούτε τις οικογένειες τους!
Αυτό διότι οι υποχρεώσεις τρέχουν ακόμα και για τις κλειστές επιχειρήσεις, δημοτικά τέλη, τέλη κυκλοφορίας, εφορία, ασφαλιστικές εισφορές, όλες οι ανελαστικές δαπάνες που δεν εξαρτώνται από τον κύκλο εργασιών της επιχείρησης, γίνονται θηλιά στο λαιμό κάθε επιχειρηματία.

Ενώ στην υπόλοιπη Ευρώπη έχουν δοθεί αποτελεσματικές λύσεις για την εστίαση με αποτέλεσμα ελάχιστα καταστήματα αναλογικά να έχουν κλείσει, στην Ελλάδα γίνεται μία ιδιότυπη εξόντωση του κλάδου, μαζί φυσικά με τον τουριστικό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο τουρισμός είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εστίαση στην Ελλάδα, καθώς χιλιάδες επιχειρήσεις εστίασης είναι αμιγώς τουριστικές και φυσικά αντιμετωπίζουν το φάσμα της ολοκληρωτικής καταστροφής λόγω της ανυπαρξίας τουρισμού το περασμένο καλοκαίρι.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να ξεχνά ότι μιλάμε για έναν κλάδο που έμμεσα και άμεσα θρέφει 1 εκατομμύριο οικογένειες. Ας λάβει λοιπόν τα απαραίτητα μέτρα πριν είναι αργά. Εάν δεν ξέρει τι να κάνει, ας αντιγράψει το μοντέλο της Γερμανίας.

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία