Οριστικό τέλος στο προσδοκώμενο σενάριο των 120 δόσεων!

Tέλος σε κάθε σκέψη για μια γενναία ρύθμιση

Πρόωρο τέλος στο σενάριο που διακινούσε η ίδια η κυβέρνηση για ρύθμιση των κορωνοχρεών σε 120 δόσεις βάζει το οικονομικό επιτελείο, γράφοντας στα… παλαιότερα των υποδημάτων του τις εκκλήσεις της αγοράς για μια γενναία ρύθμιση που θα δώσει ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Για τους αναγνώστες του newsbreak.gr η είδηση δεν είναι κεραυνός εν αιθρία, καθώς στις 13 Φεβρουαρίου γράφαμε χαρακτηριστικά «τέλος σε κάθε σκέψη για μια γενναία ρύθμιση με 120 δόσεις», με το υπουργείο Οικονομικών να επιβεβαιώνει την πληροφορία διά στόματος Θεόδωρου Σκυλακάκη. «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο για 60 έως 72 δόσεις στην Εφορία», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, βάζοντας «ταφόπλακα» σε κάθε ελπίδα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να αποπληρώσουν τις οφειλές τους.

Θεωρείται αμφίβολο

Εξάλλου, θεωρείται αμφίβολο το αν θα καταφέρουν να ενταχθούν στη ρύθμιση όλοι οι οφειλέτες στην Εφορία, καθώς θα υπάρχουν δεκάδες «κόφτες», ενώ θεωρείται βέβαιο πως οι φορολογούμενοι δεν θα έχουν τη δυνατότητα επιλογής του αριθμού δόσεων. Αυτό σημαίνει ότι η ρύθμιση των 72 δόσεων μπορεί να καταλήξει για τους περισσότερους να αποτελείται από 30 ή 40 δόσεις για χρέη, με ιδιαίτερα «τσουχτερό» επιτόκιο.

Να σημειωθεί πως οι θεσμοί αντιδρούν σε κάθε σκέψη για ρύθμιση οφειλών σε πολλές δόσεις, επιμένοντας πως υπάρχει και η διέξοδος του νέου πτωχευτικού κώδικα, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τα νοικοκυριά. Αυτός είναι άλλωστε ο λόγος για τον οποίο το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει θέσει καν στους θεσμούς οποιοδήποτε αίτημα για ρύθμιση 120 δόσεων προς την Εφορία και τα Ταμεία.

Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6: Παράταση για τις αιτήσεις

ΔΕΗ : Τριπλάσια έκπτωση σε όσους έμειναν χωρίς ρεύμα

Βρείτε το TV10.gr στο Google News! Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.tv10.gr

Ακολουθήστε το TV10.gr  στο Facebookκαι μάθετε πρώτοι όλα τα νέα.

Ακολουθήστε το TV10.gr στο  Instagram και δείτε τις καλύτερες φωτογραφίες από τα Τρίκαλα, τη Θεσσαλία αλλά και από όλη την Ελλάδα.

Στην ίδια κατηγορία